Tăierea florii pasiunii - cum să o faci corect

Capacul lăstarilor laterali duce la o ramificare mai puternică

Florile pasiunii cresc din mai mulți lăstari principali puternici, care pot deveni lignificați odată cu înaintarea în vârstă - cu condiția să nu fi fost tăiați în prealabil. Splendoarea înflorită așteptată poate fi văzută numai pe lăstarii tineri (adică din acest an), motiv pentru care ar trebui scurtate toamna, cel târziu cu puțin înainte de începerea sezonului de creștere. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați trei până la cinci ochi, cu atât planta va răsări din nou și va dezvolta numeroase ramuri. De regulă, cu cât sunt mai mulți lăstari și ramuri noi, cu atât vă puteți aștepta la mai multe flori.

citește și

  • Înflorirea extraordinară a florii pasiunii
  • Floarea pasiunii - tăierea înainte de iernare nu este absolut necesară
  • Floarea pasiunii înflorește toată vara

Îndepărtați florile moarte

Dacă nu sperați neapărat la fructe și semințe, ar trebui să îndepărtați lăstarii cu florile moarte. Dezvoltarea fructelor și semințelor costă multă putere plantei și își îndeplinește dorința de a se reproduce producând semințe. Drept urmare, ea investește mai puțină energie în florile ei. Îndepărtarea care a dispărut vă asigură că vă puteți bucura de frumoasele flori ale Passiflorei dvs. pentru o perioadă mai lungă de timp. Dar nu vă faceți griji: deoarece florile pasiunii sunt de obicei perene, puteți aștepta cu nerăbdare anul următor.

Prune pasiflora toamna

Florile pasiunii pot crește foarte mari: cu condiția să aibă un ghiveci suficient de mare, precum și un loc frumos și însorit și multă apă și îngrășăminte, plantele viguroase urcă rapid toate mijloacele de cățărare pe care le pot lua. Cu toate acestea, doar câteva Passiflora sunt rezistente și, prin urmare, ar trebui să fie iernate fără îngheț - în casă, în apartament sau într-o seră neîncălzită. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele de spațiu, deoarece puteți tăia drastic planta fără să vă faceți griji. Ramurile principale ale florilor mai vechi ale pasiunii pot fi scurtate la aproximativ 15-20, astfel încât să se potrivească cu ușurință pe pervazul din dormitorul neîncălzit.

Sfaturi și trucuri

Când tăiați planta, asigurați-vă că utilizați atât instrumente ascuțite, cât și curate. Un cuțit sau foarfece contondente ar răni Passiflora numai inutil și ar oferi, de asemenea, o poartă pentru ciuperci și alți agenți patogeni.