Plantarea fagului - ghidul de plantare de la A la Z

Care este locația ideală pentru un fag?

Fagii preferă o locație însorită decât parțial umbrită. În primii câțiva ani ar trebui să fie protejați de vânturile excesive.

citește și

  • Puteți recunoaște un fag după aceste caracteristici
  • Recunoașteți un fag lângă trunchi
  • Cum să fertilizați în mod corespunzător un fag

Locația ar trebui să fie ușor umedă, deoarece fagii nu tolerează seceta. Cu toate acestea, apariția apei nu trebuie să apară în niciun caz. Face rădăcinile să putrezească și face copacul să moară.

Cum trebuie să fie substratul?

Solul nutritiv, nu prea acid și slab este cel mai bun pentru fag. Solurile dense trebuie slăbite bine. Puteți amesteca solurile argiloase cu nisip pentru a le face mai permeabile.

Care este distanța de plantare?

Dacă fagul este plantat ca un singur copac, ar trebui să păstrați o distanță de plantare de 10 până la 15 metri. Fagul dezvoltă rădăcini puternice care pot deteriora pereții și liniile de utilitate.

Când este cel mai bun moment pentru a planta?

Cel mai bun moment pentru plantare este toamna, mai ales octombrie. Cu toate acestea, puteți planta încă fagi la începutul primăverii.

Cum este plantat fagul?

Săpați o gaură de plantare suficient de mare și îmbunătățiți solul cu compost copt. Ar trebui să vă ardeți soluri calce în prealabil. Dacă solul este foarte dens, creați un sistem de drenaj.

Plantați puieții astfel încât copacul să nu fie prea adânc. Fagii sunt rădăcini superficiale. Nu calca prea tare pământul.

Fagul este apoi legat de un stâlp de sprijin și bine udat.

Când este floarea fagului?

Fagul înflorește din aprilie până în mai.

Când se coc semințele de fag?

Fagurile se coc din septembrie până în octombrie.

Se poate transplanta un fag?

Transplantarea unui tânăr fag va funcționa dacă scoateți toate rădăcinile din pământ. Acest lucru este imposibil cu fagii mai vechi. Nu mai pot fi transplantate. Prin urmare, locația trebuie selectată cu atenție înainte de plantare.

Cum se propagă fagii?

Propagarea are loc prin:

  • Butași
  • semănat
  • Mossing

Cea mai promițătoare este semănatul. Trebuie avut grijă ca răsadurile să nu fie mâncate de șoareci sau alte animale.

Fagii se înțeleg cu alte plante?

Fagii se înțeleg bine cu alți copaci dacă au rădăcini adânci, cum ar fi carpenul.

Fagurile sunt rezistente?

Fagii sunt absolut duri și nu au nevoie de protecție pentru iarnă. Cu toate acestea, dacă crești fagul ca un bonsai în castron, ar trebui să-l iernezi fără îngheț.

sfaturi

Fagii sunt copaci de foioase, ușor de îngrijit, veșnic verzi. Când îl îngrijești, trebuie remarcat faptul că rădăcinile fagului nu trebuie să se usuce niciodată complet sau să fie prea umede. Udați fagi tineri suficient în verile calde și iernile uscate.

Carpen 3,42 EUR Cumpărați la baldur Fag sânge 13,68 EUR Cumpărați la baldur