Depozitarea conopidei - așa va dura cel mai mult

Patru moduri de păstrare a conopidei

În funcție de momentul în care doriți să prelucrați conopida și de ce doriți să gătiți cu ea, aveți diferite opțiuni pentru depozitarea conopidei. Dacă conopida nu mai poate sta pe pat - acolo unde rămâne proaspătă și crocantă foarte mult timp - aveți următoarele patru opțiuni pentru depozitarea legumelor:

  • păstrați varza la frigider
  • depozitați capetele de conopidă agățate în pivnița rece
  • Congelați conopida în bucăți
  • Puneți buchetele de conopidă și reduceți

citește și

  • Conopida este la dietă pentru câini?
  • Conopida - așa funcționează
  • Cum se păstrează cireșele pentru o durată mai mare de valabilitate

Păstrați conopida la frigider

Dacă doriți să procesați conopida în următoarele zile, o puteți păstra în siguranță în compartimentul pentru legume al frigiderului. Pentru a face acest lucru, tăiați tulpina direct și îndepărtați frunzele verzi de varză. Conopida proaspătă și crocantă este o plăcere chiar și crudă în salată.

Păstrați conopida în cămară

Aveți o pivniță rece? Aici puteți păstra în mod optim conopida proaspăt recoltată agățată timp de aproximativ o lună. Pentru aceasta este necesar să scoateți rădăcinile varzei din pământ atunci când recoltați. Apoi scoateți frunzele inferioare și atașați un șnur la rădăcini. Acum agățați capetele de conopidă cu capul în jos într-un loc potrivit în pivnița de depozitare.

Păstrați conopida la congelator

Conopida poate fi congelată câteva luni. Pentru cea mai lungă perioadă de valabilitate posibilă, ar trebui să albiți floretele de conopidă înainte de a îngheța; totuși, este posibilă și congelarea conopidei brute. Pentru a face acest lucru, tăiați capul de varză în pene sau flori, îndepărtați tot verdele și curățați bine legumele. Pungile pentru congelator sunt potrivite pentru congelarea conopidei, precum și a cutiilor de plastic.

Odată dezghețate, legumele au o consistență moale, dar acest lucru nu contează dacă doriți să gătiți conopida.

Păstrați conopida în borcane

Când este plasată în pahare, conopida este sigură până la un an, în funcție de modul în care este preparată. Cele mai populare două variante sunt fierberea în saramură și înmuierea în oțet. Conopida se curăță, se taie în flori și se albește. Apoi puneți-l împreună cu câteva condimente în borcane sterile de zidărie și turnați-l fie cu bulionul, fie cu un amestec de oțet. Conopida înmuiată în saramură poate fi păstrată mult timp prin fierbere timp de aproximativ o oră.