Semănatul dovlecilor - acesta este cel mai bun mod de a semăna semințele

Avansarea creează cu până la 21 de zile mai mult timp de cultivare

Dacă semănați semințe de dovleac în spatele sticlei, plantele beneficiază de o perioadă mai lungă de 3 săptămâni în cultură. Acest aspect ar trebui să prezinte un interes deosebit pentru soiurile cu o perioadă lungă de coacere. Cultivarea începe la mijlocul / sfârșitul lunii aprilie și se termină într-o plantație în a doua jumătate a lunii mai. Deoarece însămânțarea directă pe câmp începe doar în acest moment, avantajul în timp este evident.

 • Lăsați semințele de dovleac să se înmoaie în apă ușor călită timp de 24 de ore
 • Umpleți ghivecele de semințe cu ulei de cocos, nisip de turbă sau perlit (32,90 € pe Amazon *)
 • Introduceți semințele individual adânc de 1-2 cm în substrat
 • Se umezește cu un stropitor fin, se pune în seră sau se acoperă cu folie

citește și

 • Semănatul de flori de porumb - este ușor cu sfaturile noastre
 • Creați cu ușurință peluze de umbră - așa semănați corect
 • Iată o modalitate ușoară de a cultiva coriandru în interior

O temperatură constantă de 25 de grade Celsius activează germinarea în decurs de 1 săptămână. Până în al treilea deceniu din mai, plantele sunt suficient de mature pentru a se muta pe câmp. Înainte de a face acest lucru, este logic să le întăriți într-un loc adăpostit din grădină timp de 8 zile. Mai exact, aceasta înseamnă că petreceți ziua în locul parțial umbrit, sub cerul liber.

Semănatul direct după sfinții de gheață

Semănatul direct în pat produce mult mai puțină muncă. Sfinții de gheață dau semnalul cultivării fără cultivare la mijlocul lunii mai. Ele marchează în mod tradițional începutul sezonului fără îngheț. Acum căutați o locație adecvată cu următoarele condiții:

 • locație îmbibată de soare cu un număr mare de ore de soare
 • cald, protejat, dar aerisit
 • sol nutritiv, umic, proaspăt și bine drenat
 • fără cucurbiți sau alți consumatori grei în anul precedent

În primul pas, abordați buruienile și greblați solul adânc. Solul slab și nisipos trebuie îmbunătățit cu compost. Puneți semințele înmuiate în sol la o distanță de cel puțin 1 metru, astfel încât să fie acoperite subțire cu substrat. Duș cu atenție patul de semințe, astfel încât semințele de dovleac să nu înoate din nou.

Protecție împotriva frigului, umezelii și buruienilor

Dacă semeni dovleacul direct în pat, condițiile climatice joacă un rol chiar de la început. Plantele care iubesc căldura nu pot face decât puțină ploaie rece și continuă. Mai mult, în stadiul de germinare, acestea sunt amenințate de buruieni năpădite. Un film de mulci oprește în mod fiabil aceste influențe negative. Răspândit în patul de sămânță, materialul inovator menține solul cald și suprimă buruienile.

Sfaturi și trucuri

Plantele de dovleac prezintă o creștere considerabilă. Acest lucru necesită un ajutor pentru alpinism de la o vârstă fragedă, astfel încât să nu cadă din nou. Această premisă se aplică deja răsadurilor de îndată ce au dezvoltat mai mult de 2 perechi de frunze.