Divizați bromelia - astfel reușește reproducerea

Tăiați corect treptele laterale - Cum să faceți corect

Dacă o bromelie s-a estompat, mai multe ramuri pot fi ușor recunoscute la baza sa. Aceste lăstari laterali sunt Kindel care au deja toate atributele plantei lor mamă. Dacă diviziunea are loc prematur, plantele tinere nu au nicio șansă de supraviețuire, chiar și cu cea mai bună îngrijire. Cum se face în mod exemplar:

  • Tăiați treptele laterale cel mai devreme, cu o dimensiune de 8-10 cm
  • În mod ideal, pe copil s-a format o rozetă completă de frunze

citește și

  • Împărțiți orhideele corect pentru propagare - așa funcționează
  • Cum am grijă în mod corespunzător de o bromelie? - Răspunsuri la întrebări frecvente
  • Cum să udați în mod corespunzător o bromelie

Vă rugăm să folosiți un cuțit ascuțit și dezinfectat pentru a face divizia. Planta mamă ofilită și-a făcut acum treaba și poate fi eliminată.

Împletirea și îngrijirea ramurilor - așa funcționează

Pentru fiecare copil, umpleți o oală de pepinieră cu un substrat sărac, fără var, cum ar fi cactus sau sol de ghiveci. O bucată de ceramică deasupra canalului de scurgere a apei împiedică îndesarea. Plantați o bromelie tânără în mijlocul vasului, astfel încât solul să ajungă până la frunzele inferioare. Apăsați substratul și turnați apă moale în pâlnie. (4,63 € la Amazon *) Procedați după cum urmează:

  • Puneți oala cu semințe într-o seră sau puneți o pungă de plastic peste ea
  • Udați regulat la 25-30 grade Celsius în locația parțial umbrită
  • Aerisiți sera sau acoperiți zilnic

Dacă o fotografie nouă semnalează că înrădăcinarea are succes, capacul poate fi îndepărtat și temperatura poate fi redusă la temperatura camerei normale. Experiența a arătat că, după 3 până la 4 luni, cultivarea Kindelului se încheie în programul normal de îngrijire pentru o bromelie adultă.

sfaturi

Nu puteți împărți o plantă de ananas doar pe verticală, separând lăstarii laterali. În plus, aveți opțiunea unei diviziuni orizontale prin tăierea frunzelor din fructele coapte. Frunzele inferioare și pulpa rămasă sunt îndepărtate din jurul tulpinii. Apoi puneți tulpina în substrat slab pentru a-i permite să prindă rădăcini la 25-30 grade Celsius și 80% umiditate.