Păstrarea poinsettia timp de câțiva ani - așa funcționează

Poinsettia este o plantă perenă

Poinsettia crește în patria sa de mai mulți ani. Crește până la patru metri înălțime și își arată adesea bracteele colorate pe tot parcursul anului.

citește și

  • Poinsettia în creștere - sfaturi și trucuri
  • Poinsettia și perioada ei de glorie
  • Poinsettia poate fi cultivată ca bonsai?

În latitudinile noastre, poinsettias sunt cultivate doar ca plante de interior, deoarece nu sunt rezistente. În plus, vara este prea ușoară. Poinsettia este o plantă de o zi scurtă, care are nevoie de mai puțin de douăsprezece ore de lumină pe zi pentru a forma bracteele caracteristice.

A Poinsettia poate fi, de asemenea, păstrată aici timp de câțiva ani și făcută să înflorească dacă oferiți condițiile potrivite ale locului și o îngrijire bună.

Continuă să ai grijă de poinsettia după înflorire

  • Așezați răcitorul
  • se toarnă mai puțin
  • fertilizați moderat
  • repot
  • tăiați numai dacă este necesar

După înflorire, așezați poinsettia puțin mai rece dacă este posibil. Îl puteți pune cu ușurință pe balcon sau îl puteți planta în grădină odată ce temperaturile sunt suficient de ridicate. Acum este cel mai bun moment pentru a-l repota și el.

Poinsettia are nevoie de ceva mai puțină apă în timpul verii. De asemenea, puteți reduce cantitatea de îngrășământ.

Nu trebuie să-l tai. Doar atunci când planta nu este în formă, o tăiați. Îndepărtați florile și bracteele.

În acest fel, veți obține o înflorire reînnoită a poinsettiei

Poinsettia dezvoltă noi bractee numai dacă a fost întunecată de ceva timp în prealabil. Dacă doriți ca poinsettia să fie din nou roșu de Crăciun, trebuie fie să o așezați într-o cameră întunecată din noiembrie, fie să o acoperiți cu o pungă. Este posibil să nu primească mai mult de unsprezece ore de lumină pe zi timp de șase până la opt săptămâni.

sfaturi

Dacă doriți să crească o plantă perenă, alegeți o plantă cât mai puternică posibil. În cazul poinsettiei ieftine din supermarket, de obicei nu merită să le cultivați mai mult de un sezon.