Lasă caisele să se coacă - așa funcționează

Cunoștințe verzi

Majoritatea soiurilor de caise își termină procesul de coacere atunci când sunt culese. Cu toate acestea, se vor mai coace puțin în următoarele două-trei zile. Acest efect este utilizat în comerțul cu caise. Fermierii le aleg chiar înainte de a fi coapte. La cumpărături, acestea ar trebui să fie în sfârșit coapte.

citește și

  • Uscarea caiselor - fructe dulci pentru tot anul
  • Caise dulci: un vis sănătos plin de vitamine
  • Așa se coc roșiile verzi

În practică, distanțele mari sunt parcurse în timpul transportului. Fructele sunt recoltate cu multe zile înainte de a fi de fapt coapte. În cele din urmă, nu se pot coace în niciun fel.

Test de simțire:

Atingeți ușor fructul. Dacă acestea sunt încă foarte grele, este recomandabil să vă abțineți de la cumpărare. În mod ideal, pulpa este deja moale. Această etapă este ideală pentru consumul imediat. Puteți păstra și bucura în siguranță specimene coapte în compartimentul pentru legume al frigiderului timp de aproximativ una până la două zile.

Sfaturi pentru recolta de caise

Un ochi atent este recomandat grădinarului ambițios hobby. În primul rând, ar trebui să cunoască foarte bine soiul de caise pe care îl cultivă. Mirosul, culoarea și consistența sunt verificate înainte de recoltare. Acest test ar trebui să vă deschidă pofta de mâncare pentru consum imediat.

După recoltare, păstrați fructele la temperatura camerei. Caisele trebuie să fie aerisite pentru a se coace și a nu se atinge. Beneficiați de un gust de primă clasă. Punctele de presiune sunt evitate.

Notă:

Când cumpărați caise, asigurați-vă că alegeți cele coapte. Dacă acest lucru nu funcționează, acestea sunt încă potrivite pentru coacere sau uscare.

Sfaturi și trucuri

La dealerul specializat vă puteți bucura de o gamă largă de rase diferite. Când cumpărați, solicitați în mod specific soiurile care pot fi păstrate fără probleme.

FT