Menținerea cozii de cal japoneze - udare, fertilizare, tăiere etc.

Poate coada calului japoneză să se usuce scurt?

Coada-calului japonez nu se supără perioadelor scurte de secetă. Ar trebui să evitați perioadele de uscare mai lungi prin umplerea iazului sau a găleții.

citește și

  • Hibernează coada calului în iaz și în oală
  • Cum să iernăm coada-calului iazului
  • Coada calului japoneză - de asemenea foarte decorativă într-o oală

Coada de cal japoneză are nevoie de îngrășământ?

Coada calului japoneză, ca toate coada calului, nu este solicitantă. Îngrășămintele nu sunt de obicei necesare. În cazul în care plantei îi pasă, puteți folosi îngrășăminte speciale în formă de bilă.

Trebuie tăiată coada de cal japoneză?

  • Reduceți primăvara
  • Subțierea plantei
  • Tăiați germenii imediat

Trebuie să tăiați planta numai dacă crește prea dens. Niciun lăstari noi nu poate crește apoi din nou. Subțiați coada-calului în iaz sau găleată tăind lăstari mai vechi aproape de sol.

Ar trebui să îndepărtați mugurii urechii cât mai curând posibil, deoarece coada calului se reproduce prin spori.

Ar trebui împărțită coada calului?

Când întrețineți oala, ar trebui să îndepărtați coada de cal japoneză la fiecare doi-trei ani. Împărțiți rizomii în două sau mai multe părți. Puneți doar o parte din ea în găleată și aruncați restul.

Coada de cal japoneză vă va mulțumi, de asemenea, că o păstrați în iaz dacă o întineriți împărțind-o la fiecare câțiva ani.

De ce îngrijire are nevoie coada de cal japoneză în găleată?

Îngrijirea cozii de cal japoneze în găleată nu diferă de îngrijirea din iaz. Este posibil să fie necesar să reumpleți vasul cu apă mai des, deoarece evaporarea este mai mare.

Pentru a combate țânțarii, puteți lăsa substratul plantei să se usuce pentru un timp foarte scurt, deoarece larvele de țânțari nu pot supraviețui secetei. Cu toate acestea, faza uscată nu trebuie să dureze mai mult de o zi sau două.

Trebuie să iernăm coada de cal japoneză?

Coada calului japoneză este foarte rezistentă în iaz. În cazul înghețului foarte sever, poate fi util să acoperiți planta cu tufă.

Când îl îngrijești în găleată, ar trebui să iernezi coada-calului japonez fără îngheț.

sfaturi

Coada calului japoneză, ca și coada calului de mlaștină, este parțial otrăvitoare. Prin urmare, aruncați cu atenție părțile tăiate ale plantei. În niciun caz nu trebuie consumată coada de cal japoneză.