Plantarea unui măr sub - cum funcționează

Cântărirea între diferite nevoi

Desigur, un măr este mai ușor de atins cu tăierea regulată sau atunci când se culeg mere, dacă există doar luncă sau sol imediat în jurul trunchiului. Mai ales cu exemplarele care au fost rafinate ca un trunchi înalt pe o bază, poate fi optic mai frumos dacă există o vegetație cu alte plante în jurul trunchiului. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă ca plantele să nu se scurgă puternic și să elimine prea mulți nutrienți și prea multă apă în zona grătarului copacului. Perenele perene cu tăiere în toamnă sunt, de asemenea, potrivite pentru acest scop, deoarece apoi fructele căzute în jurul trunchiului pot fi îndepărtate mai ușor ca protecție împotriva atacului fungic.

citește și

  • Udați mărul din grădină în mod corespunzător
  • Scoaterea unui măr din grădină
  • Legați corect un măr

Gradarea de la scăzut la înalt

Practic, nu există multe limite pentru imaginație atunci când vine vorba de subplantare. Cu toate acestea, majoritatea soiurilor de mere au rădăcini destul de puțin adânci, motiv pentru care nu ar trebui să plantați plante perene foarte adânc înrădăcinate direct în zona discului copacului. Dacă doriți să așezați un trandafir impunător pe trunchiul mărului, acesta ar trebui să fie plantat în zona solului la cel puțin o jumătate de metru de trunchi. În caz contrar, protejează și împotriva deteriorării rădăcinilor fine de păr ale mărului dacă se aplică mai întâi pe discul copacului un strat de humus liber sau compost. Multe plante cu flori nu au rădăcini foarte adânci, dar cresc totuși nevoia de apă în acea zonă a grădinii. Ar trebui să țineți cont de acest lucru atunci când udați mărul vara.

Soiuri potrivite pentru subplantarea mărului

Tufele de fructe de pădure, cum ar fi coacăzele, sunt cunoscute pentru mirosul lor specific, pentru a menține șobolanii și alte rozătoare departe de rădăcinile de măr ca dăunători. Următoarele flori sunt destul de nesigurante și se însămânțează bine chiar și sub vârfurile copacilor umbrite:

  • Gălbenele
  • Columbine
  • Nasturtiums

În plus, plantele cum ar fi nasturții și rubarba oferă avantajul că, așa-numitele mulci vii, asigură în mod regulat că părțile plantelor se pot putrezi direct în jurul trunchiului copacului. Acest lucru vă scutește de a trebui să aduceți compost pentru fertilizare.

Sfaturi și trucuri

În ciuda subplantării, căutați în mod special fructe putrede în jurul trunchiului copacului. Doar îndepărtarea acestora din plantele perene ale subplantului asigură vitalitatea arborelui prin prevenirea făinării și a altor boli.

Măr stâlp „Braeburn” 14,67 EUR Cumpărați la baldur Îngrășământ varietate Măr „Gala” 12,7 EUR Cumpărați la baldur Măr stâlp „Golden Delicious” 15,65 EUR Cumpărați la baldur