Păstrarea trandafirilor proaspeți pentru o lungă perioadă de timp - așa funcționează

Sugar & Co. - Remediile casnice păstrează într-adevăr trandafirii mai proaspeți mai mult timp?

În multe ghiduri puteți citi că ar trebui să adăugați zahăr sau limonadă (cum ar fi Fanta) în apa de trandafiri și să „hrăniți” florile în acest fel. Faptul este, însă, că ai prefera să omiți astfel de ajutoare dulci - trandafirul nu poate absorbi oricum nutrienții din cauza lipsei de rădăcini. În schimb, zahărul este un teren de reproducere binevenit pentru bacterii și ciuperci. Acestea se așează pe trandafir și se asigură că își lasă capetele rapid. Ergo: Mai bine să lăsați deoparte sugar & Co., chiar dacă ați auzit acest sfat de la bunica dvs. sau chiar de la o florărie.

citește și

  • Deci, vă puteți bucura de zambila din oală pentru o lungă perioadă de timp
  • Gladioli în vază - așa durează mult
  • Cu ce ​​grijă vă puteți bucura mult timp de ceapă ornamentală?

Cum să îngrijești corect trandafirii din vază

Pentru ca trandafirii să dureze într-adevăr mult timp, ar trebui să acordați atenție prospețimii atunci când le cumpărați. Tulpinile ar trebui să fie ferme și elastice, iar capul de floare nu este încă complet deschis. Cel mai bine este să vă întrebați floraria care florile tocmai au sosit în ziua respectivă. Pe drumul spre casă, trandafirii trebuie păstrați umezi și nu ar trebui să fie expuși înghețului în timpul iernii.

Tăiați tulpina de trandafir

Acasă, tăiați mai întâi tulpinile de trandafir în diagonală la un unghi de 45 °, folosind un cuțit ascuțit și curat pentru aceasta. De asemenea, îndepărtați orice frunze care altfel ar fi în apă.

Schimbați apa zilnic

Trandafirii tăiați au nevoie de apă proaspătă în fiecare zi, astfel încât nici o bacterie sau ciupercă să nu se poată așeza în vază. De asemenea, ar trebui să folosiți apă călduță, deoarece florilor nu le place să stea în apă rece și adesea își atârnă capul când sunt șocați de frig.

Alegerea vasului potrivit

Trandafirii au nevoie de spațiu și aer - acest lucru se aplică și exemplarelor tăiate în vază. Alegeți vase cu o deschidere largă în care tulpinile individuale pot fi ușor aranjate.

Trandafirii tăiați au nevoie și de o locație însorită și caldă

Mai mult, așezați buchetul de trandafiri într-un loc însorit, cald și aerisit (dar nu curgător!), De exemplu pe o masă în fața unei ferestre sau altele asemenea.

sfaturi

Dacă doriți să păstrați buchetul de trandafiri pentru o perioadă deosebit de lungă de timp, îl puteți usca sau conserva în alt mod.