Linia de tuns iarba nu ține pasul - de ce este?

Cum funcționează de fapt un cap de tuns iarbă?

Aparatele de tuns iarba (33,48 € la Amazon *) sunt echipate cu un cap de tăiere cu o bobină integrată. Un fir de tăiere este înfășurat pe această bobină, ale cărui două capete ies din capul cositoarei. Pe măsură ce bobina se rotește rapid, ambele capete ale firului tăie iarba și tufele ușoare.

citește și

  • Schimbarea liniei de pe tuns iarba - cum să o faci corect
  • Șirul de pe tuns iarba continuă să se rupă - ce să faci?
  • Cele mai frecvente 2 probleme cu linia de tuns iarba - sfaturi și trucuri

Cu cât utilizați tăietorul dvs. de iarbă mai mult și mai intens, cu atât mai mult se uzează liniile de tăiere. Dacă firul devine atât de scurt încât nu mai taie lamele de iarbă, frâna firului din capul cositoarei trebuie eliberată. Pentru ca automatul integrat să alimenteze un fir nou, atingeți tăietorul de iarbă care rulează o dată pe sol. Frâna cu fir eliberează scurt filetul dublu în timp ce forța centrifugă trage o bucată din el înainte. Un tăietor cu consolă scurtează o bucată de fir care este prea lungă la lungimea corectă.

Atingerea nu lasă firul să urmeze - ce să faci?

Dacă bobina nu împinge firul după ce a atins capul cositoarei, sistemul automat este blocat. Am compilat cele mai frecvente cauze cu sfaturi pentru rezolvarea problemelor pentru dvs. aici:

  • Înfășurați firul în direcția greșită: relaxați-vă și vânt în direcția opusă
  • Firul este blocat: relaxați-vă, curățați bobina și firul, terminați puțin mai slab
  • Fir prea gros: citiți dimensiunea corectă a firului în instrucțiunile de utilizare și înlocuiți firul de tăiere
  • Bobină deteriorată: cumpărați și introduceți o bobină nouă compatibilă cu modelul

Liniile de tăiere din materiale abrazive, aspre și cu trei până la șase margini sunt deosebit de durabile. De asemenea, nu se sfâșie la fel de repede când intră în contact cu pietre. Toată rezistența este inutilă dacă firul se blochează în bobină datorită formei sale unghiulare și nu urmează exemplul. Prin urmare, ar trebui să treceți la un fir rotund, neted, pentru ca sistemul automat să se poată deplasa mai ușor.

sfaturi

Dacă linia de pe tuns iarba se rupe continuu, materialul și-a pierdut elasticitatea. Tocmai ați cumpărat linia de tăiere sau ați păstrat-o mult timp? Apoi, înmuiați firul sau întreaga bobină în apă timp de 24 până la 48 de ore înainte de următoarea utilizare.