Găsirea morelelor comestibile - căutare, recunoaștere și colectare

Aici trebuie să te uiți

Pârâile de râu și râurile înconjurate de pădure sunt locațiile ideale pentru morelurile gustoase. La stânga și la dreapta apei, în principal sub arini și frasin, morelul crește bine ascuns în tufișul verde. Ciuperca râvnită poate fi găsită adesea încă din aprilie. Cu toate acestea, morelul ascuțit strâns legat este mult mai comun și mult mai ușor de găsit. De multe ori crește în mulciul de scoarță al grădinilor din față, precum și în pădurile de conifere, pe pajiștile pădurilor și pe marginile pădurilor. Spitz morel se găsește adesea în vecinătatea lui bracken.

citește și

  • Sezonul ciupercilor - care ciuperci pot fi găsite la ce oră
  • Creșterea personală a morelului comestibil - este posibil?
  • Cultivarea anghinarei de Ierusalim în grădină - așa funcționează!

Ce tipuri de morel sunt comestibile

Diferențele dintre morel comestibil și morel mai (cunoscut și ca morel comestibil galben) nu sunt foarte mari. Morelul de masă este mai mic și nu - la fel ca cel de mai - de culoare galben uniform, dar când este tânăr este maro închis, mai târziu gri-maroniu și adesea cu pete de culoare rugină pe coaste. De asemenea, este comestibil morelul ascuțit de culoare gri până la maro-negru, care diferă de celelalte specii prin forma sa pălărie conică și coastele longitudinale dispuse vertical.

Atenție, otrăvitor! Cum se disting morelurile și lorelurile

Dacă doriți să colectați moreluri, trebuie să știți ce le deosebește de lorelurile uneori foarte otrăvitoare. Pentru a face acest lucru, trebuie pur și simplu să tăiați corpul fructului pe lungime: dacă este complet gol în interior și arată ca un fagure în exterior, este un morel. Dacă, pe de altă parte, este camerat la interior și are un aspect destul de șubred la exterior, este o specie otrăvitoare de Lorchel. Lorchel de toamnă este aproape în întregime alb, în ​​timp ce otrăvitorul mortal Lorchel de primăvară este de culoare roșiatic-maroniu.

sfaturi

Morelurile trebuie cu siguranță uscate sau uscate, deoarece acestea le conferă o aromă inconfundabilă de delicioasă. Morelurile uscate au un gust suspect de gourmet într-un sos de smântână din smântână, lapte integral și smântână sau cremă fragedă, care este condimentată doar cu sare, piper, puțină nucșoară și o picătură de sos Worcester. Dacă doriți să faceți sosul de smântână și mai consistent, adăugați cubulețe sticloase de ceapă și bacon.