Mulci din scoarță în grădină - posibile utilizări, sfaturi și trucuri

Care este diferența dintre mulci de coajă și așchii de lemn?

Mulciul din scoarță constă din coaja decojită de molid nativ, pin sau brad Douglas. Produsele de înaltă calitate sunt fabricate din scoarță de pin fin, arțar sau mahon. Datorită taninurilor pe care le conține, mulciul din scoarță are un efect de inhibare a germenilor și suprimă în mod eficient buruienile. În cursul descompunerii, bucățile de scoarță eliberează, de asemenea, nutrienți valoroși în solul grădinii.

citește și

  • Cum să-ți faci calea grădinii cu mulci din scoarță - sfaturi și trucuri
  • Ar trebui să pun mulci de scoarță pe paturile mele?
  • De ce ciupercile cresc adesea și mulci de coajă în grădină

În schimb, funcția așchiilor de lemn este limitată la o acoperire decorativă a pământului. Deoarece există o lipsă de taninuri și descompunerea este lentă, materialul de mulci din lemn nu poate servi la suprimarea buruienilor. Opțiunea diferitelor nuanțe cu care bucățile de lemn pot fi colorate este avantajoasă pentru designul imaginativ al grădinii.

Mulci de coajă de calitate premium - două criterii importante

Puteți recunoaște mulci de scoarță de cea mai bună calitate prin mărimea granulelor sale de cel puțin 16-25 mm. Bucățile mai mici de scoarță se descompun în humus într-un timp scurt și își pierd semnificativ efectul de inhibare a buruienilor. Prospețimea este al doilea criteriu de calitate important. Dacă mulciul din scoarță dă un miros plăcut de sol proaspăt de pădure, luați decizia corectă de cumpărare. Pe de altă parte, un miros de pământ dezvăluie material vechi care se află deja în procesul de descompunere.

Mulcire profesională - sfaturi și trucuri

Pentru ca mulciul din scoarță să-și dezvolte întreaga gamă de avantaje, materialul trebuie aplicat corect. Cum se face corect:

  • Îndepărtați buruienile existente cu un cultivator, o lopată manuală sau un tăietor de buruieni
  • Aplicați îngrășăminte bogate în azot, cum ar fi bărbierit de corn (6,39 EUR la Amazon *) sau granule de guano
  • Răspândiți mulci de scoarță într-un strat gros de 5 până la 8 cm

Procesul de descompunere a mulciului din scoarță elimină mai întâi azotul din sol. Primul strat de mulci care se descompune conține suficient azot, astfel încât nu sunt necesare îngrășăminte suplimentare. Mai degrabă, un ciclu de azot este pus în mișcare, care se auto-susține atunci când stratul de mulci este reîmprospătat în mod regulat.

sfaturi

Ca suprafață a căii, mulciul din scoarță este o alternativă naturală și ieftină la piatra naturală din grădină. Dacă bugetul este epuizat în mare măsură după ce noua casă este construită, materialul grosier din scoarță funcționează și ca o soluție temporară decorativă pentru terasă sau scaunul din grădină.