Conservarea castraveților dulci și acri - așa se face

Murături dulci și acrișoare

Castraveții de murat se cultivă de obicei în aer liber. Castraveții mici se coc din lunile de vară până în toamnă. În anii productivi există adesea o adevărată exces de castraveți. Aici merită să castrați castraveți în moduri diferite. Pe lângă castraveții murați și murați, variantele dulci și acre sunt foarte populare.

 1. Folosiți doar castraveți perfecti și scoateți baza florii și tulpina.
 2. Frecați legumele sub apă curgătoare. Castraveții trebuie să fie cu adevărat curați și să nu aibă daune.
 3. Presărați castraveții cu sare și lăsați-i să se absoarbă peste noapte.
 4. Sarea se spală din nou a doua zi.
 5. Pregătiți un amestec de apă, oțet, puțin suc de lime, miere și semințe de muștar. Puteți experimenta după conținutul inimii atunci când puneți împreună condimentele. De exemplu, adăugați mărar, ceapă, frunze de dafin sau fructe de ienupăr.
 6. Se fierbe bulionul și imediat ce mierea s-a dizolvat, se adaugă castraveții. Gatiti totul pentru aproximativ 5 minute.
 7. Așezați castraveții cu bulionul în borcane sterilizate anterior, adică fierte, cu șurub. Preparatul trebuie umplut la un centimetru sub marginea paharului, toți castraveții sunt acoperiți.
 8. Închideți borcanele și întoarceți-le cu susul în jos pentru o scurtă perioadă de timp pentru a crea un vid.
 9. Lăsați castraveții să se înmoaie în pivniță sau în camera de depozitare întunecată timp de cel puțin patru săptămâni înainte de a-i gusta.

citește și

 • Păstrați castraveții după propriul gust
 • Ce sunt castraveții - fructe sau legume?
 • Recoltarea castraveților - ar trebui să fim atenți la acest lucru

Mai multe sfaturi pentru conservarea castraveților

Pentru castraveții dulci și acri, puteți folosi zahăr, alb sau maro, în loc de miere. Dacă doriți, puteți pune alte legume în borcanul de murături, de exemplu felii de morcov, porumb pentru bebeluși, ceapă mică, roșii cherry sau un ardei iute. Ardeiul iute ar trebui să fie scobit, altfel totul va fi prea fierbinte.

Legumele suplimentare sunt fierte scurt împreună cu castraveții.

Nu folosiți sare iodată atunci când conservați castraveți. Sarea iodată înmoaie castraveții și le îndepărtează aroma. Mai bine să folosiți sare normală de uz casnic sau sare de mare.

Pentru a preveni castraveții să devină goi în interior, înțepați-i cu un ac de câteva ori înainte de conservare.

Castraveții murați se păstrează câteva luni în borcan. Dacă un borcan este deschis, acesta trebuie păstrat la frigider și consumat în decurs de o săptămână.