Venus flytrap devine negru - de ce este?

Frunzele plantei mustei Venus se înnegresc

Când capcanele se deschid de șapte ori, ele mor. Frunzele pe care s-au format se înnegresc și se ofilesc. Acesta este un proces complet normal. Atâta timp cât se dezvoltă lăstari noi și capcane capcană, nu este nimic de îngrijorat.

citește și

  • Promovarea creșterii capcanei Venus
  • Mai bine tăiați floarea capcanei de muște Venus
  • Arborele maimuței devine maro - de ce este asta?

Chiar înainte ca planta să intre în hibernare, multe frunze se înnegresc. Acesta este, de asemenea, un proces natural. Trapa de muște Venus se ajustează la pauză și formează doar câteva capcane foarte mici.

Primăvara, planta răsare din nou și produce multe frunze verzi cu capcane mari.

Lăstarii negri de la îngrijirea incorectă

Dacă sunt îngrijite în mod incorect, frunzele capcanei Venus pot deveni negre și putrezesc mai devreme. Acest lucru se întâmplă atunci când umiditatea este prea scăzută sau temperaturile din locație au scăzut prea mult.

În plus, hrănirea frecventă sau incorectă poate provoca decolorarea și moartea capcanelor și apoi a frunzelor. Acest lucru se întâmplă atunci când insecta hrănită este prea mare pentru capcană.

Frunzele negre putrede trebuie tăiate pentru a preveni deteriorarea ulterioară a plantei. Dacă majoritatea frunzelor sunt decolorate și nu apar altele noi, ar trebui să aruncați complet capcana pentru muște Venus.

Tăiați frunzele negre - da sau nu?

Opiniile sunt împărțite cu privire la întrebarea dacă frunzele negre ale capcanei Venus trebuie tăiate sau nu.

Unii experți recomandă să le lase pe plantă unde vor regresa în timp. Alții, pe de altă parte, recomandă îndepărtarea frunzelor negre din motive vizuale.

Dacă este necesar, începeți o încercare și tăiați mai întâi doar una sau două foi negre. Apoi, vezi dacă Trapă Venus a afectat tăierea.

sfaturi

O greșeală obișnuită atunci când aveți grijă de o capcană Venus este hrănirea sau adăugarea de îngrășăminte suplimentare plantei. Acest lucru poate provoca, de asemenea, decolorarea frunzelor și afectarea creșterii. Abțineți-vă de la hrănirea și fertilizarea capcanelor Venus.