Tăierea copacului fluture - așa faci ceva bun pentru liliac

Cel mai bun moment este primăvara

Un liliac fluture înflorește pe lăstari în acest an, indiferent dacă prosperă ca arbust sau copac. Din acest comportament, primăvara rezultă ca momentul perfect pentru tăiere. Lemnul epuizat sau înghețat poate fi tăiat la propria discreție într-o zi fără îngheț, fără a distruge mugurii de flori valoroși.

citește și

  • Tăiați corect o tulpină înaltă de agrișă - așa funcționează
  • Tăierea azaleei fără cusur - când și cum funcționează
  • Tăierea corectă a lămâii - instrucțiuni din tutorial

Tundere puternică pentru abundența opulentă de flori

Un copac fluture se mândrește cu o coroană bogată în flori atunci când lăstarii tineri domină cadrul stabil. Mâna pricepută a maestrului grădinar a pregătit rafinamentul din trunchi și coroană. De acum înainte, depinde de grădinarul de acasă să păstreze forma coroanei și capacitatea de a înflori cu tăierea potrivită. Astfel reușește proiectul horticol:

  • Tăiați ramurile ofilite ale ramurilor principale la 2 până la 4 ochi
  • Scurtați lăstarii de schele excesiv de lungi cu o treime până la chiar deasupra unui mugur orientat spre exterior
  • Subțiați lăstarii înghețați, morți sau în creștere transversală

În interesul revitalizării continue, vă recomandăm să scoateți o ramură de ghidare veche pe Astring din al patrulea an de stat. În schimb, alegeți o lovitură laterală tânără de-a lungul extensiei trunchiului ca succesor. Candidatul ideal este caracterizat de o creștere oblică până la orizontală la un unghi de aproximativ 60 ° față de extensia trunchiului.

Curățarea care a dispărut - așa funcționează

În regiunile cu condiții ușoare de iarnă, liliacii fluture sunt temuți ca neofiți cu un dor invaziv de răspândire. Pe măsură ce paniculele mari de flori se transformă în fructe capsule, ele conțin miriade de semințe. Nu-ți place o grădină plină de buddleia sălbatică? Apoi opriți auto-semănatul la timp. Așa se întâmplă:

  • Tăiați rapid paniculele de flori ofilite
  • Aplicați foarfece peste următoarea pereche opusă de frunze sau un mugur puternic

Vă rugăm să nu aruncați fructele capsule coapte în compost. De aici, semințele rezistente, rezistente la îngheț, își găsesc drumul în pat pentru a subjuga grădina sub formă de răsaduri.

Îndepărtați lăstarii trunchiului sălbatic

Un arbore fluture este combinația horticolă a unei baze sălbatice ca trunchi și o coroană rafinată. În condiții ideale, substratul nu ascunde eforturile sale de a acoperi coroana. Întreprinderea de bronz poate fi recunoscută prin lăstari laterali direct din trunchi. Lăstarii sălbatici sunt îndepărtați imediat, astfel încât corola să se poată desfășura nestingherită. Tăiați un wildling la bază fără a deteriora scoarța trunchiului.

sfaturi

Dacă arborele tău fluture (Buddleja davidii) este un rafinament de la liliacul de vară agățat (Buddleja alternifolia), există riscul confuziei cu tăietura. Liliacii de vară înfloresc pe lăstarii anului precedent. Din acest motiv, o tăiere puternică în primăvară este interzisă. Lăstarii coroanei prea lungi pot fi tăiați imediat după perioada de înflorire. Lemnul mort este motivul unei tăieri de curățenie la sfârșitul iernii.