Îndepărtați ciuperca copacilor - când și cum are sens?

Cum ajung ciupercile în copac?

Ciupercile copacilor sunt ființe vii care sunt alcătuite dintr-o rețea fungică și corpuri fructifere. Cu ajutorul sporilor lor, ciupercile pătrund în lemn și pătrund în întregul copac cu o rețea albă pufoasă, miceliul. Numai într-un stadiu foarte avansat corpurile fructifere apar pe scoarță ca componentă vizibilă. Acestea servesc doar pentru reproducere, producând spori noi și răspândindu-i în grădină.

citește și

  • Cum să faci ciupercile de copac durabile - sfaturi și trucuri
  • Ciuperca copacului mi-a atacat mărul - ce să fac?
  • Arderea gazonului - când are sens?

Preveniți în loc să luptați - așa funcționează

Dacă apar corpurile fructifere ale ciupercilor copacilor, plexurile fungice din lemn sunt de ani de zile până la răutate. Prin urmare, lupta împotriva oaspeților neinvitați este rareori încununată de succes. Refuzând accesul la lemn pentru sporii vicleni, preveniți efectiv un atac fungic asupra copacilor. Următoarele măsuri aduc o contribuție valoroasă la prevenirea ciupercilor:

  • Ajustați locația exact la nevoile specifice speciei
  • Udă și fertilizează copacii în mod corespunzător, fără a provoca apariția apei sau stresul secetei
  • Evitați tot felul de răni atunci când plantați, îngrijiți și tăiați
  • Nu tocați grătarul de mulci toamna și iarna

Una dintre cele mai importante măsuri preventive este să dezgropați și să eliminați întregul portaltoi de fiecare dată când curățați un copac. Numeroase ciuperci de copaci vizează lemnul mort pentru a se așeza aici și a se răspândi în grădină.

Luptați cu succes împotriva ciupercilor copacilor în etapele incipiente - așa funcționează

Îndepărtarea corpurilor fructifere colorate ale ciupercilor copacilor nu ajută de obicei la recuperare. Doar în primele etape există perspective de prelungire a duratei de viață a arborelui afectat cu câțiva ani. Dacă corpurile fructifere încolțesc pe ramuri secundare, tăiați-le înapoi în lemn sănătos. Purtătorii de spori de pe trunchi și ramurile principale sunt îndepărtați înainte de maturitate fără a deteriora coaja.

sfaturi

Plăgile rădăcinii sunt una dintre cele mai frecvente surse de pericol de infecție cu ciuperci de copac. Principalul vinovat este bara de tăiere a mașinii de tuns iarba când tuns iarba pe grătarul copacului. Puteți evita acest risc acoperind discul rădăcinii cu mulci din scoarță, pietre de pavaj pentru gazon sau pietre de pavaj.