Este păducelul otrăvitor? - Merită să știți despre efect

Puterea vindecătoare a păducelului

Flavonoidele și procianidinele conținute în frunzele și florile arbustului spinos interacționează în corpul uman cu enzimele și punctele de andocare ale receptorilor. Studiile clinice arată eficacitatea păducelului asupra forței de contracție și a volumului de accident vascular cerebral al inimii. Sa demonstrat că medicamentele cu extract de păducel îmbunătățesc fluxul de sânge către arterele coronare.

citește și

  • Boli frecvente la păducel și cum să le combateți
  • Păducelul - arbust ornamental și plantă de gard viu în același timp
  • Specia nativă a păducelului

Fructele roșii portocalii ale păducelului sunt comestibile. Conțin aceleași ingrediente ca florile și frunzele, dar într-o concentrație mai mică. Boabele uscate sunt folosite pentru a susține funcția cardiovasculară, de exemplu în cazul tensiunii arteriale scăzute.

Păducelul ca un medicament blând?

Formele de dozare uzuale ale medicamentului natural:

  • frunze și flori uscate (prepararea ceaiului)
  • Pudrat și standardizat în tablete, capsule sau drajeuri
  • ca tinctură mamă sau suc proaspăt de plante

Frunzele și florile sunt recoltate la începutul primăverii, când arborele este împodobit cu ombele parfumate. Dacă fructele devin roșii roșii la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, le puteți culege din copac. Purtați întotdeauna mănuși atunci când faceți acest lucru, deoarece spinii păducelului pot provoca leziuni dureroase ale pielii.

Chiar dacă păducelul este blând, trebuie să consultați întotdeauna un medic sau un medic alternativ înainte de a-l lua.

Fructele păducelului

Boabele ușor făinoase ale păducelului sunt comestibile. Amestecat cu alte tipuri de fructe, fructele pot fi folosite pentru a face gemuri delicioase. Aroma delicată de migdale amare a fructelor de pădure conferă fructelor răspândite o notă rafinată.

Sfaturi și trucuri

Boabele roșii portocalii ale păducelului sunt comestibile. În vremuri de nevoie, erau măcinate și folosite ca înlocuitor pentru făină. Miezul prăjit a servit ca înlocuitor al cafelei.