Planificarea iluminatului de grădină - rețineți acest lucru

Planificarea iluminării căii - la asta ar trebui să fii atent

Cu lumina, le oferiți drumurilor de grădină o față prietenoasă în întuneric și dezamorsezi posibilele obstacole. Prin urmare, începeți lucrările de planificare pentru noul dvs. iluminat de grădină cu cărări și cărări.

citește și

  • Faceți-vă iluminarea grădinii - idei imaginative
  • Instalați-vă singur iluminatul de grădină - așa funcționează cu tensiunea joasă
  • Așezarea cablurilor pentru iluminatul grădinii - cum să o faceți corect

Luminile bolardului fac treaba cu brio. Vă rugăm să vă asigurați că unghiul fasciculului luminos este de 90 de grade pentru căile largi și de 60 de grade pentru căile înguste. Dacă, pe de altă parte, planificarea prevede iluminarea marginii drumului și a patului în același timp, utilizați lumini de boră cu un unghi de raza de 360 ​​de grade.

Iluminați-vă scaunul cu stil - cum funcționează

Cu lumini încorporate, puteți seta în mod impresionant scena terasei și a locului în grădină. Instalate în podea sau lemn, sursele de lumină urmăresc elemente arhitecturale și servesc și ca ghid. Următoarele variante de design sunt foarte apreciate pentru un design de iluminat de succes:

  • Planificați luminile de podea alungite ca șine luminoase pentru a ilumina scările sau marginea terasei
  • Poziționați luminile încorporate rotunde selective ca lumini de efect pentru a evidenția ecranele de confidențialitate și pereții casei
  • Marcați căile de acces către terasă și zona de relaxare cu faruri încastrate

Sursele moderne de lumină pentru grădină sunt plug & shine echipate cu variatoare. Acest lucru are avantajul că puteți controla flexibil luminozitatea lămpilor, în funcție de nevoile și starea dvs. de spirit.

Planificare ușoară pentru paturi și plante - sfaturi pentru planificare

Dacă este planificat corect, iluminatul grădinii vă transformă patul și plantele într-o țară a minunilor florale noaptea. Scopul lucrării de planificare este înscenarea ingenioasă a insulelor de lumină care accentuează copacii, tufișurile, arbuștii și ierburile. Următoarele sfaturi arată calea:

  • Copacii mici cu creștere largă iluminează cu un fascicul larg de lumină
  • Așezați copaci maiestuoși cu o siluetă subțire într-o emisie de lumină îngustă, de mare intensitate
  • Integrați pete luminoase în paturi cu plante la diferite înălțimi

Regula generală pentru planificarea iluminării artistice în grădină este că un obiect ar trebui să fie în mod ideal iluminat de jos. Această premisă se aplică oriunde doriți să creați o aură magică cu lumină.

Lămpi solare - rezolvători de probleme decorative

Aproape orice grădină nu este scutită de nișe ascunse a căror sursă de alimentare din rețea este complexă și neeconomică. Planificarea conștientă de costuri prevede lămpi solare decorative pentru aceste straturi care își obțin energia din soare. Fără un cablu de conectare sau o priză, luminile sau petele cu bilă și podea aduc lumină în întuneric. Singura cerință este o orientare spre sud, astfel încât modulele solare să poată fi încărcate cu energie solară.

sfaturi

Siguranța este foarte importantă atunci când planificați iluminarea grădinii. Acest lucru este valabil și pentru așezarea cablurilor de alimentare. Cabluri subterane cu țevi de protecție într-o șanț adânc de 60 cm, încorporate într-un strat gros de nisip, oferă dvs. și familiei dvs. condițiile perfecte pentru o viață fără griji în grădina iluminată magnific.