Nasturțiul are păduchi? - Iată cum să scapi de ele!

Desigur, păduchii pot fi controlați ușor și foarte eficient cu mijloace chimice. Cu toate acestea, acest lucru este recomandat numai pentru plantele ornamentale. Dacă doriți să vă folosiți nasturtium în bucătărie, atunci ar trebui să evitați orice pesticide chimice și să utilizați unul dintre numeroasele remedii organice de casă.

citește și

  • Melcii mănâncă nasturții?
  • Cât durează nasturțiul să germineze?
  • Cum să plantați în mod corespunzător nasturții - cele mai bune sfaturi

Tratamentul păduchilor

Odată ce există afide, acestea se înmulțesc cu o viteză vertiginoasă. Așa că acționează repede. Stropiți frunzele infectate ale plantelor cu urzică, ceai negru sau o soluție de săpun moale. Dacă infestarea este ușoară, un jet puternic de apă poate ajuta. Părțile extrem de infestate ale plantei trebuie îndepărtate, precum și plantele slabe sau bolnave.

Gărgărițele, șireturile și viespile parazite (14,59 EUR la Amazon *) se hrănesc cu afide, printre altele. Cu multe plante cu flori diferite puteți crea un paradis pentru aceste insecte benefice. În semn de recunoștință, vor mânca o mulțime de păduchi și vor lua această plagă de la tine. Plantați lavandă sau usturoi lângă nasturtium, astfel încât mirosul lor să țină păduchii departe.

Cele mai importante sfaturi de tratament:

  • Nu tratați niciodată culturile chimic
  • Clătiți frunzele infectate
  • Animale benefice și pentru prevenire

Preveniți afidele

Când vine vorba de afide, prevenirea este mai bună decât să tratezi plantele mai târziu. Există diferite posibilități în acest sens. Pe de o parte, vă asigurați că insectele benefice, cum ar fi gărgărițele, șireturile și altele asemenea, găsesc un mediu ideal și oferă nasturților vecinii potriviți.

Dacă ați avut de-a face cu infestări severe în trecut, o plasă de protecție a culturilor poate fi protecția ideală pentru plantele dumneavoastră. Este cu o rețea atât de fină, încât ține chiar și afidele la distanță.

Stocul de usturoi poate fi, de asemenea, utilizat preventiv. Pentru a face acest lucru, fierbeți cinci litri de apă cu zece căței de usturoi timp de aproximativ douăzeci de minute și apoi acoperiți-l pentru o zi. Apoi pulverizați cu grijă toate lăstarii și frunzele, în special pe partea inferioară, cu ea.

Sfaturi și trucuri

Nu utilizați agenți chimici de control al afidelor dacă nasturțiul este destinat consumului uman.

UE