Este zăpada otrăvitoare? - Riscuri și măsuri

Snowberries conțin toxine

Fructele zmeurii sunt ușor otrăvitoare. Acestea conțin saponine și alte substanțe nespecificate care pot fi dăunătoare oamenilor și unor animale, cum ar fi caii.

citește și

  • Plantează zăpadă în garduri vii
  • Atenţie! Sucul lăptos al smochinului de vioară este ușor toxic!
  • Atenție: Zamioculcas este ușor otrăvitor

Boabele nu trebuie crăpate cu mâinile goale, deoarece seva poate provoca iritații ale pielii la persoanele sensibile și la copii.

Dacă se mănâncă zmeură, maximum patru fructe de pădure sunt considerate inofensive. Cantități mai mari provoacă greață și diaree. Saponinele sunt, de asemenea, suspectate că atacă mucoasa gastrică.

Dacă există mai mult de zece fructe de pădure, inițiați detoxifierea

Centrul de informare împotriva otrăvirii recomandă inițierea otrăvirii dintr-un aport de zece sau mai multe fructe de pădure:

  • bea multă apă sau ceai
  • nu da niciodată lapte
  • Dați comprimate de cărbune
  • Mergeți la un medic sau la spital

Feriți-vă de copii mici, rozătoare și cai

Copiii adoră zmeura de zăpadă, deoarece boabele cele mai albe fac o bubuitură puternică atunci când sunt crăpate sau aruncate pe pământ. Iată ce le-a adus numele Knallerbse.

La fel de distractiv pe măsură ce declanșează zgomotul popping, părinții trebuie să fie vigilenți cu copiii mici dacă există tufișuri de mazăre pe proprietate sau la îndemână. Copiii trebuie împiedicați să mănânce fructele de pădure sau să le crape cu mâinile.

Snowberries sunt, de asemenea, otrăvitoare pentru unele rozătoare, cum ar fi hamsterii și iepurii. La cai, îngăduința poate provoca probleme cu stomacul.

sfaturi

Fructele zmeurii sunt acceptate cu plăcere de numeroase specii de păsări. Prin urmare, arbuștii decorativi nu ar trebui să lipsească în grădinile și gardurile naturale aproape naturale.