Oferiți un pat ridicat cu drenaj - așa se face

De ce este atât de importantă scurgerea apei în patul ridicat

Un astfel de strat este deosebit de important dacă patul ridicat se află pe o suprafață etanșă, cum ar fi o placă de beton sau pe o curte pavată. Apa în exces trebuie să fie capabilă să se scurgă fără obstacole, mai ales în timpul iernii, altfel se va acumula apele. La rândul său, aceasta împiedică creșterea plantelor și asigură că rădăcinile putrezesc și bolile fungice se răspândesc. Dacă un pat ridicat este umplut doar cu sol, acest lucru face ca apa să fie mai dificil de drenat - cu cât substratul este mai greu, cu atât tinde să se compacteze mai mult. În plus, solul de grădină nu constă de obicei dintr-un strat gros de sol vegetal, și aici doar primii 40 de centimetri de sol fertil sunt adesea urmați de un strat de argilă sau nisip - în funcție de compoziția solului.

citește și

  • Cum să evitați apariția apei în patul ridicat
  • Poți umple un pat ridicat cu pământ?
  • Cele mai bune sfaturi pentru paturile ridicate

Ce materiale sunt potrivite pentru drenaj?

Există diferite moduri de a crea un canal de drenaj. În straturile clasice, care sunt utilizate în principal pentru paturi ridicate pe teren liber, ramuri și crenguțe tocate aproximativ, precum și așchii de lemn și mulci de scoarță, deoarece stratul inferior asigură că nu se acumulează apă în pat. Cu toate acestea, aceste materiale putrezesc foarte repede, astfel încât conținutul patului poate să cadă brusc în câteva săptămâni sau luni. Pentru a preveni acest lucru, puteți face clic

  • cioturi groase, care putrezesc încet
  • Pietriș, piatră zdrobită, mărgele de lavă
  • Grit, (44,95 € la Amazon *) nisip
  • Construirea molozului, pietre de câmp mai mici
  • sau dale sau pavele

A cădea din nou pe. Plăcile de beton și pietrele de pavaj, de exemplu, sunt stratificate astfel încât să rămână goluri pentru ca apa să curgă. Se toarnă straturi de nisip, pietriș sau pietriș în cavități. Cotoarele groase de lemn (de exemplu, stejarul, fagul, zada sau robinia sunt foarte potrivite) trebuie să fie umplute între spații.

Creați un strat de drenaj - așa se face

Dacă patul ridicat este deschis în partea de jos, trebuie să-l închideți cu un fir închis (cum ar fi sârmă de iepure), astfel încât să nu poată pătrunde paraziți de dedesubt. Turnați deasupra stratul de drenaj, prin care materialul cu granulație fină, cum ar fi nisipul, pietrișul sau pietrișul, poate fi umplut pur și simplu cu găleți. Materialul mai grosier este umplut cu material vrac mai fin și compactat. Așezați o lână de drenaj deasupra stratului de drenaj, acest lucru împiedică particulele de substrat să pătrundă în spațiile dintre sistemul de drenaj.

sfaturi

Paturile ridicate sigilate în partea de jos trebuie să aibă găuri de drenaj în zona inferioară de pe pereți sau în fundație. Cu o terasă înclinată, trebuie să instalați patul ridicat, astfel încât apa să curgă departe de patul ridicat și să nu se oprească în fața patului.