Tunderea de vară pe măr - de ce și cum să-l tăiem?

Corectarea erorilor de tăiere din iarnă

Iarna este un moment foarte potrivit pentru tăierea mărilor, nu numai din cauza somnului de somn. Fără frunze, ramurile și crenguțele pot fi, de asemenea, văzute clar, astfel încât copertina copacului să poată fi recunoscută vizual. Cu toate acestea, deciziile greșite legate de tăierea de iarnă apar uneori doar la începutul verii, care pot fi apoi corectate cu tăierea de vară. Semnele bolilor, cum ar fi făinarea, ar trebui, de asemenea, să răspundă cu măsuri de tăiere imediate în timpul verii. Vara, crenguțele uscate din vârful copacilor pot fi identificate mai bine decât iarna și pot fi îndepărtate cu ușurință.

citește și

  • Subțiați coroana mărului
  • Tunderea mărului
  • Influența pozitiv asupra dezvoltării mărului

Direcționați energia de creștere în fructe

Cu o tăiere puternică de iarnă, există uneori un stimul puternic din lăstari noi pe un măr. Acest lucru devine evident cel târziu la începutul verii, când uneori sute de lăstari de apă trag în cer în vârful vârfului copacului. Cu toate acestea, acest lucru îi costă copacului multă putere, de care ar avea nevoie și pentru rodire. Dacă aceste lăstari de apă nu sunt necesare ca nuiele nobile pentru copulare în iarna următoare, acestea ar trebui îndepărtate cât mai curând posibil vara. În același timp, tăierea din nou a lăstarilor încurajează înmugurirea mugurilor noi și a lăstarilor pentru primăvara viitoare.

Folosiți croiul de vară pentru îngrijire

Dacă este posibil, ar trebui să folosiți și scara de pe măr pentru tăierea de vară pentru alte măsuri de întreținere. În general, trebuie să aveți grijă să nu efectuați tăierea de vară atunci când este prea cald și uscat și ar trebui să udați copacul după aceea. În timpul tăierii de vară, căutați zone prea dense în vârful copacilor și în ramurile orientate spre interior și îndepărtați-le. În plus, mumiile de fructe rezultate în urma bolilor fungice pot fi acum îndepărtate fără eforturi suplimentare.

Sfaturi și trucuri

În timpul tăierii de vară, ar trebui să verificați și stocul de fructe de pe copac. Dacă există o mulțime de fructe pe copac într-un an, puteți încuraja coacerea fructelor rămase prin subțierea lor sau susțineți ramurile slabe cu un suport din lemn.