Propagate Philodendron - Acesta este cel mai bun mod (Baumfreund)

Tăiați și pregătiți ramuri - așa funcționează

La începutul verii este cel mai bun moment pentru a crește un prieten copac. În primul rând, speciile de alpinism Philodendron sunt potrivite pentru metoda de tăiere. Tăiați unul sau mai multe sfaturi de fotografiere cu o lungime de 10 până la 15 cm. Îndepărtați eventualele frunze care pot intra în contact cu substratul. Cel puțin o frunză pe tăiere ar trebui să rămână la vârf.

citește și

  • Poți tăia filodendronul în orice moment? - Sfaturi pentru tăiere
  • Philodendron Xanadu are frunze galbene - ce să faci?
  • Filodendronul este otrăvitor pentru oameni și animale?

Împletirea și îngrijirea butașilor - la asta ar trebui să acordați atenție

Pregătiți ghivece pentru butași (14,90 € la Amazon *) cu găuri în partea de jos, pe care le umpleți cu un amestec de fibre de cocos și granulat de lavă. (13,76 € la Amazon *) Vă rugăm să așezați individual o oală de filodendron cu frunze mari în oală. Butași cu frunze mici pot fi ghiveciți cu mai multe exemplare pentru a economisi spațiu. Cum se procedează:

  • Umeziți substratul cu apă fără var
  • Așezați o jumătate de tăiere până la două treimi în solul de ghiveci
  • Folosiți mai multe bețe de lemn ca distanțieri și puneți o pungă de plastic peste ele

Într-o locație luminoasă, nu plină de soare, cu temperaturi normale ale camerei, înrădăcinarea se desfășoară rapid. Ventilați hota zilnic și umeziți solul fără a provoca apei. Dacă se dezvoltă o frunză proaspătă după 4 săptămâni, punga de plastic și-a făcut treaba și poate fi îndepărtată. Din acest moment, fertilizați ramurile cu îngrășământ lichid la jumătate din concentrație la intervale de 3 până la 4 săptămâni.

După o medie de 6 luni, butașii de la Baumfreund sunt suficient de maturi pentru a fi repotați. Butașii cu frunze mici nu sunt separați, ci își iau locul împreună în solul de ghiveci acid, bogat în nutrienți. De acum îți pasă de elevii tăi precum filodendronii adulți.

sfaturi

Speciile rare, care nu se cățără, precum Philodendron bipinnatifidum, pot fi propagate cu semințe. Cu excepția cazului în care prietenul tău arboresc înflorește și fructifică, poți obține semințe certificate de la magazine specializate. Lipiți semințele albe adânci de 1 cm în substrat din fibră de cocos și le mențineți la 23-25 ​​grade Celsius în locația parțial umbrită. În condiții ideale, timpul de germinare este cuprins între 2 și 6 săptămâni.