Tăierea bujorului de tufiș - când, cât și cum?

O primă tăiere poate fi făcută imediat după înflorire

În timpul fiecărei faze de vegetație din primăvară până în toamnă, bujorul din grădină trece printr-un adevărat joc de culori: La început, lăstarul apare cu o culoare roșiatică înainte ca frunzele să devină din ce în ce mai verzi. După înflorirea vizibilă, se formează capsulele de fructe în formă de stea, care devin din ce în ce mai întunecate până la izbucnire. În cele din urmă, frunzele își schimbă din nou culoarea toamna înainte de a cădea de pe tufiș. Depinde de dvs. dacă doriți să interveniți în acest curs natural al anului. Dacă permiteți să se dezvolte semințele, le puteți colecta toamna și vă puteți bucura de aspectul decorativ al capsulelor de fructe. De asemenea, puteți elimina cu atenție inflorescențele ofilite imediat după înflorire pentru a economisi plantelor multă energie pentru formarea semințelor în gospodăria lor în creștere.

citește și

  • Plantați bujorul de arbust în grădină
  • Alegerea locației perfecte pentru bujorul de arbust
  • Înmulțiți-vă chiar bujorul de tufiș

Tăierea principală: sincronizarea și tehnica de tăiere

Puteți încuraja înmugurirea bujorilor dvs. de arbust dacă le modelați conștient o dată pe an. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este toamna, când frunzele tufișurilor încep deja să cadă. Veți evita cioturile inestetice dacă așezați întotdeauna interfețele direct deasupra unui mugur orientat spre exterior pe ramură. Puteți tăia lăstarii în creștere interioară pentru a asigura o creștere mai deschisă și mai bine ramificată a bujorului de arbust.

Nu folosiți secatori sau deloc în mod radical?

Când tăiați bujorul de tufiș, aveți mai multe opțiuni:

  • deloc tăiat
  • tăiat cu formă vizată
  • radical tăiat la o înălțime de aproximativ 40 până la 50 cm

De regulă, o tăiere radicală este relativ bine tolerată de exemplarele mai vechi. Acest lucru poate fi necesar, de asemenea, pentru a scăpa o bujor de tufiș care prosperă în zonă de mult timp de la o infestare cu mucegaiul gri temut.

sfaturi

Bujorii de arbust tăiați pentru vază trebuie eliberați de frunzele lor în zona inferioară și tăiați din nou aproximativ la fiecare două zile. Apoi florile își pot arăta cea mai frumoasă latură în vază timp de până la zece zile.