Cultivarea căpșunilor în seră - Cum să faci totul bine

Protecție excelentă împotriva vântului și a vremii, căpșunile pot fi cultivate și în seră fără probleme. În ceea ce privește gustul, nu există nici o diferență față de exterior, chiar dacă sub sticlă lipsesc razele potrivite ale soarelui. Un avantaj deosebit al acestei creșteri protejate este că pierderile din recoltare nu apar deloc din cauza putregaiului care apare adesea din cauza precipitațiilor abundente și dăunătorilor cu greu au șansa de a vă strica recolta.

citește și

  • De ce să nu crești plante alpine într-o seră?
  • Pat ridicat sau seră? De ce nu amândoi într-unul?
  • Statica și siguranța - importante și în seră

Conducerea începe cu puțin înainte de Crăciun

Până atunci, plantele ar trebui să rămână fie în aer liber, fie plantate în prealabil în ghivece. Particularitatea plantelor de căpșuni este că mai întâi trebuie să experimenteze temperaturile reale de toamnă și iarnă, altfel vor răsări slab la începutul primăverii și mai târziu fructe. Din a doua săptămână a lunii decembrie puteți intra în casă, care ar trebui să fie cât mai strălucitoare posibil. Căpșunile de seră sunt acum obișnuite încet cu valorile mai mici de căldură, începând de la 10 ° C, înainte ca temperatura să poată fi crescută la aproximativ 20 ° C câteva zile mai târziu .

Cum să ai grijă de căpșuni în seră

În următoarele săptămâni, bilele rădăcinii plantelor nu trebuie să se usuce în niciun caz. Udarea cu măsură, dar în mod regulat, este suficientă. De la începutul fazei de creștere, îngrășământul lichid poate fi utilizat la fiecare șapte până la paisprezece zile, ceea ce reglează aportul de nutrienți. În natură, este făcut de albine, cu căpșuni de seră trebuie să o faci singur: agită plantele sau lucrează cu o perie cu păr fin. Acest lucru asigură fertilizarea care ar trebui să înceapă la începutul perioadei de înflorire. Apoi, trebuie să așteptați până în primele săptămâni ale lunii aprilie și primele fructe roșii încep să fie gata pentru recoltare.

Alternativă pentru serele mici: plantați căpșunul

Arbutus unedo, veșnic verde, este un adevărat punct de atracție al casei de sticlă, ca floare de toamnă și de iarnă și cu parfumul său caracteristic de căpșuni, mai ales când este în floare, poate fi perceput de la metri distanță. Iată scurtul său profil cu cele mai importante fapte:

  • Temperatura de iarnă: 2 până la 8 ° C;
  • Culoarea florii: alb spre roz pal;
  • Perioada de înflorire: noiembrie până la începutul lunii martie;
  • Timp de tăiere: dacă este necesar (formă tăiată);
  • Înmulțire: butașii capului pot fi tăiați și plantați în timpul verii De asemenea, este posibil să se semene semințele de fructe (20 până la 22 ° C);
  • Caracteristici speciale: tolerează și înghețul ușor; potrivit și pentru grădina de iarnă datorită aspectului frumos;

sfaturi

Insectele sunt deosebit de pasionate de a conduce în sere pe vreme nefavorabilă. (34,95 EUR la Amazon *) Luptați cu afidele și acarienii păianjen care vă amenință căpșunile, ideal cu eliberarea țintită de insecte benefice, cum ar fi acarienii prădători sau viespile parazite (14,59 EUR la Amazon *), pe care le puteți obține de la grădinari specialiști .