Îndepărtați gazonul - cum să procedați

Îndepărtarea gazonului cu grăsime musculară - laborioasă, dar ieftină

Cea mai simplă metodă de curățare a unui gazon este, de asemenea, cea mai obositoare. Singurul material de lucru este pică, astfel încât în ​​acest caz numai eliminarea ar putea duce la costuri. Cum se procedează:

  • Tundeti gazonul cat mai scurt posibil
  • Mai întâi îndepărtați toate buruienile rădăcinii, cum ar fi păpădia și iarba de pământ, cu un tăietor de buruieni
  • Pătrunde gazonul vertical cu pică
  • Apoi glisați pică orizontal sub gazon și ridicați-o bucată cu bucată

citește și

  • Îndepărtați sau dezgropați peluza veche?
  • Combaterea furnicilor în gazon - cele mai bune 10 sfaturi
  • Cum poți elimina mușchiul din gazon fără a te scarifica?

Pentru a putea îndepărta complet gazonul, gazoanele sunt înregistrate împreună cu 8-10 centimetri din subsol. Dacă zona de iarbă a fost complet îndepărtată, nu puteți evita aratul. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că toate rădăcinile sunt eliminate.

Îndepărtați peluza arând

Un motocultor de gazon este un instrument eficient pentru grădinarii pasionați de a îndepărta o peluză veche. Mașina șterge întregul gazon scurt și mic, în același timp solul este slăbit până la o adâncime de 60-80 centimetri. Dezavantajul acestei metode constă în faptul că nu numai iarba, ci toate buruienile sunt răspândite în zonă.

Îndepărtarea unui gazon cu motocultor este recomandată numai dacă urmează să fie plantat un substitut de gazon cu creștere rapidă. Dacă peluza anterioară este transformată într-o pajiște de cai sau luncă de mlaștină, aratul este, de asemenea, o opțiune.

Acesta este modul în care pur și simplu dezlipiți gazonul dezafectat

De la inventarea mașinii de curățat peluza, suprafețele de iarbă nedorite au fost îndepărtate prin simpla decojire a acestora. Iată cât de ușor este să scapi de peluza veche:

  • Purtați protecție auditivă, ochelari de protecție, încălțăminte robustă și haine de lucru robuste
  • Poziționați mașina autopropulsată astfel încât să înceapă de-a lungul marginii gazonului
  • Ghidați rapid tăietorul de gazon cu cuțitul vibrant pe benzi peste zona verde

În cele din urmă, zona înierbată apare de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. De fapt, gazonul poate fi acum dezlipit în benzi individuale care sunt înfășurate și eliminate.

Gazonul dispare fără ca tu să faci nimic

Grădinarii hobby cu un fir lung de răbdare întind o prelată opacă pe peluza inestetică. Acum că fotosinteza se oprește dedesubt, iarba și buruienile se sting. După aproximativ 6-24 de luni zona acoperită este lipsită de orice vegetație.

Cu toate acestea, vă recomandăm cu tărie să nu utilizați un erbicid total. Nu numai plantele mor, ci și toate organismele solului pe raza efectivă. În cel mai rău caz, echilibrul ecologic al întregii grădini este răsturnat sub acest puternic club chimic.

Sfaturi și trucuri

Metoda inovatoare de sandviș cu gazon salvează grădinarii isteți hobby sarcina laborioasă de a îndepărta peluza veche înainte de a înființa una nouă. Pur și simplu tundeți foarte scurt, nivelați denivelările cu un amestec de compost și nisip și așezați gazonul deasupra. Nu sunt necesare măsuri speciale împotriva buruienilor, deoarece sub gazonul compact este îndepărtat de orice acces la lumina soarelui - fără lumină nu există fotosinteză.

GTH