Tragerea unui măr pe balcon - este posibil?

Trageți singur mărul din miez

Dacă puteți obține răbdare timp de câțiva ani, creșterea unui măr dintr-un miez este un experiment care poate fi, de asemenea, foarte distractiv pe propriul balcon. Cu toate acestea, mării crescuți din gropi adesea revin într-o formă sălbatică deosebit de mare, ceea ce îi face să nu fie ideali pentru balcon. Cu toate acestea, un fel de bonsai poate fi cultivat și din acești copaci dacă se oferă o tăiere regulată și țintită.

citește și

  • Recoltați și depozitați merele în mod corespunzător
  • Un măr mic poartă și mere delicioase
  • Distanța corectă de plantare pentru măr

Soiuri mici de mere pentru balcon

În zilele noastre există numeroase soiuri de mere în magazinele specializate, care sunt deosebit de potrivite pentru cultivarea în ghivece pe balcon datorită formei lor de creștere mai mici. Acestea includ, în special, merele coloane, care nu dezvoltă deloc o coroană largă și ale căror fructe atârnă pe un trunchi îngust, falnic. Cu merele de coloană, puteți alege dintre soiuri precum:

  • rondo
  • sonată
  • bolero
  • Elstar

Un măr are nevoie și de îngrijire pe balcon

Când cultivați mere pe propriul balcon, ar trebui să vă amintiți că o recoltă reușită este posibilă numai cu o îngrijire bună. Așadar, mărul ar trebui să primească suficientă lumină solară pe balcon pentru a genera energie pentru ca fructele să crească. Fundul oalei trebuie să fie prevăzut cu un strat de drenaj și fante de drenaj, astfel încât să nu existe ape. Nu udati copacul zilnic, nici vara, deoarece acest lucru il poate deteriora. Iarna, când înghețurile nocturne sunt deosebit de adânci, poate fi necesar să protejați un măr dintr-o oală de frig, astfel încât rădăcinile să nu înghețe.

Sfaturi și trucuri

Polenul de la un alt măr este întotdeauna necesar pentru polenizarea florilor de măr. Dacă nu există alți meri în zona dvs., ar trebui să aveți cel puțin doi meri într-o oală pe balcon. Acestea pot fi polenizate de albine sau alte insecte zburătoare, cum ar fi bondari și să rodească.