Sare și oțet împotriva buruienilor - raportul de amestecare

Cum funcționează amestecul de oțet și sare?

Acidul acetic atrage umezeala din frunzele plantei. Acest efect este întărit de sare, care are un efect osmotic și usucă frunzele plantelor de buruieni. Când oțetul și sarea pătrund în sol, firele de rădăcină se usucă și buruienile nu mai pot absorbi apa.

citește și

  • Așa marinezi magistral busuiocul în oțet, ulei și sare
  • Uciderea buruienilor cu sare: o alternativă bună sau interzisă?
  • Oțetul împotriva buruienilor: o opțiune verde?

Ce raport de amestecare este potrivit?

Se amestecă într-o sticlă cu spray:

  • ¼ litru de apă,
  • ¼ litru de oțet,
  • 3 linguri de sare de masă,
  • 1 picătură de detergent.

Se amestecă sau se agită bine până când sarea s-a dizolvat complet.

Atenție: când îl utilizați, vă aflați într-o zonă gri legală

Legea privind protecția plantelor interzice utilizarea preparatelor care nu sunt aprobate ca produse de protecție a plantelor. Aceasta include și amestecul de oțet și sare, indiferent de raportul de amestecare.

Acest lucru se datorează faptului că remediile casnice sunt adesea mult mai dăunătoare mediului înconjurător decât eliminarea buruienilor încercate și testate de la comercianții cu amănuntul specializați. Sarea în special, care trebuie aplicată într-un mod foarte concentrat pentru a fi eficientă, poate deteriora grav alte plante.

Pătrunzând în sol, ingredientele active nu atacă doar rădăcinile buruienilor nedorite, ci și pe cele ale plantelor ornamentale și utile. Cu utilizarea regulată, substanțele se pot acumula în sol, astfel încât plantele sensibile la sare, cum ar fi căpșunile sau rododendronii, nu mai prosperă în acest moment.

Unde este permis ucigașul auto-fabricat?

Este interzisă utilizarea sării și a oțetului pe suprafețe închise, cum ar fi intrarea în garaj sau calea grădinii. Aici agenții, indiferent de raportul de amestecare, nu pot fi defalcați și ajung în apele subterane, unde pot provoca probleme considerabile în stația de epurare. Dacă încalci această regulă, riști amenzi mari.

Puteți folosi sare și oțet în gazon sau pat de flori. Cu toate acestea, rețineți că plantele ornamentale și utile pot fi deteriorate și utilizați produsul cu prudență din motivele menționate deja.

Care sunt alternativele?

În primul rând, din punct de vedere al mediului, merită să vă schimbați viziunea asupra buruienilor. De exemplu, urzicile care s-au așezat într-un colț retras al grădinii sunt un habitat valoros pentru multe insecte și fluturi. Este posibil să nu fie necesar să îndepărtați întotdeauna buruienile direct.

Puteți îndepărta manual verdeața nedorită care crește în zona de legume sau în crăpăturile plăcilor de pavaj. Această lucrare se face cel mai bine după ploaie, când pământul este înmuiat.

Buruienile pot fi ușor distruse cu căldură, de exemplu cu dispozitive alimentate cu gaz sau electricitate sau pur și simplu cu apă fierbinte. Curățătorul de înaltă presiune (85,90 € la Amazon *) sau dispozitivele cu perii electrice vă sprijină, de asemenea, în lupta împotriva buruienilor.

sfaturi

Viața solului poate fi grav afectată de oțet și sare. Prin urmare, dacă doriți să utilizați acid acetic ca erbicid, ar trebui să utilizați de preferință preparate adecvate din magazinele specializate.