Buruienile târâtoare în gazon - determinați și controlați

esențialul pe scurt

 • Buruienile cresc adesea din cauza lipsei de nutrienți
 • Fertilizarea și scarificarea previn buruienile; varul ajută la solul acid
 • Cel mai bine se combate buruienile manual; trebuie evitată utilizarea erbicidelor
 • Buruienile perene trebuie îndepărtate înainte de formarea semințelor

Top 10 buruieni cu gazon târâtor - identificatori

Buruienile târâtoare în gazon sunt caracteristice creșterii prostrate cu alergători lungi, epici. Plantele nedorite își datorează numele acestei proprietăți. Desigur, aceste cunoștințe nu sunt suficiente pentru o luptă de succes. Dacă doriți să traversați lamele victorios cu buruienile încăpățânate, ar trebui să-l cunoașteți pe vinovat pe nume. Această listă expune cele mai comune 10 buruieni cu gazon care se târăsc cu caracteristici importante de identificare:

citește și

 • Combaterea plantanului în gazon - Cum să îndepărtați buruienile cu succes
 • Combaterea buruienilor din gazon - sfaturi pentru scarificarea corectă
 • Cinfofoil târâtor: luptă sau tolerează și folosește?
Nume de familienume botanicForma frunzeiLungimea creșterii în cmfloriBună ziuaanual / multianual
GundermannGlechoma hederaceaîn formă de inimă de rinichi, crestat, păros10-50flori de clopot albastru-violetAprilie-iulieperene
GierschAegopodium podagrariaovat, tripartit pinat, zimțat30-100umbele albe, plateIunie-iulieperene
Târâitoare GunselAjuga reptansîn formă de ou, lucios deasupra10-30vârtejuri albastre, roz, albeAprilie-iuniebienal
Ranuncul târâtorRanunculus repenstriplu pinnat, dințat10-50galben auriu, de cinci oriMai - septembrieperene
Micuța BraunellePrunella vulgariseliptice, crestate, veșnic verzi5-30albastru-violet, de cinci ori, în formă de cupăIunie-octombrieperene
Trifoi de luncăTrifolium pratensecu degetele în trei părți15-60flori sferice roșiiAprilie-octombrieunu-doi ani
Trifoi albTrifolium repensde trei ori cu degetele5-30flori sferice albeMai - septembrieperene
ChickweedStellasia mediaconice ovoidale până la un punct3-40stele albe inflorescMai până în octombrieanual
Filet SpeedwellVeronica filiformisrotund, mic10-50cer albastruMartie-iunieanual
HornwortCerastiumalungit la rotund5-30multe culoriAprilie-septembrieanual sau multianual
buruieni-târâtoare-în-gazon

În primul rând, forma frunzelor dezvăluie ce buruieni târâtoare îți iau peluza. Forma și culoarea florii oferă, de asemenea, informații semnificative. Dacă acest tabel v-a pus pe drumul cel bun, consultați articolul relevant de pe Wikipedia. Aici puteți citi caracteristici importante de identificare, cum ar fi aranjarea frunzelor, culoarea frunzelor de deasupra și dedesubt, forma și culoarea florii.

După cum arată acest tabel, speciile perene domină primele 10 buruieni cu gazon târâtor. În cele din urmă, trebuie să aveți de-a face cu rivali extrem de încăpățânați la Gundermann și colab. Speciile anuale de buruieni cedează mai repede și pot fi retrogradate în câmpul verde cu metode simple de control.

În lupta împotriva lui Giersch și Gundermann se dezvăluie inutilitatea activității umane.

Distrugeți buruienile perene, târâtoare

Cea mai promițătoare strategie de combatere a buruienilor perene, târâtoare, depinde de stadiul de infestare. În fazele incipiente cu cuiburi de buruieni locale, se recomandă o abordare diferită decât atunci când se răspândește pe întreaga peluză. Un ghid pas cu pas încercat și testat este dedicat ambelor variante de mai jos. Cum să controlați cu succes buruienile târâtoare în gazon:

Combate manual buruienile izolate

buruieni-târâtoare-în-gazon

Scopul controlului manual este de a îndepărta complet planta mamă și alergătorii lungi de pe peluză. Tragerea buruienilor din pământ cu mâna are doar succes pe termen scurt. Rămășițele mici de rădăcină sunt suficiente pentru o nouă împușcare. În schimb, utilizați un tăietor de buruieni. Utilizați lopata în formă de V pentru a săpa adânc în sward pentru a ridica orice rădăcini din pământ. Urmați poalele cu tăietorul de buruieni până la capăt și ridicați-le împreună cu firele lor scurte de rădăcină din gazon.

Metoda încercată este mai puțin obositoare dacă gazonul este bine umezit. Este ușor pe spate cu un tăietor de buruieni de la Fiskar sau Gardena. Principiul funcțional se bazează pe o combinație de mâner și cuțite de prindere, ceea ce face ca plecarea enervantă să fie de prisos.

Distrugeți mașinile cu buruieni din toată zona

Dacă buruienile târâtoare se răspândesc pe o suprafață mare în peluză, sunteți în pierdere cu un culegător de buruieni. Obțineți un scarificator (76,01 € la Amazon *) ca ajutor mecanic pentru combaterea ierbii solului, a gundermannului și a altor ierburi sălbatice șerpuitoare. Cum se scarifică corect pentru a îndepărta buruienile târâtoare din gazon:

 1. taie gazonul
 2. Setați scarificatorul la o adâncime de tăiere de 3 mm
 3. Așezați dispozitivul pe gazon și porniți-l
 4. Scarificați o cale, opriți dispozitivul și verificați rezultatul
 5. Dacă este necesar, modificați adâncimea de tăiere la 4 mm, maxim 5 mm
 6. Îndepărtați peluza iarbă pe lungime și în cruce (model de șah)
 7. Măturați coaja de iarbă pieptănată cu buruieni
 8. Atenție: nu aruncați compostul, ci aduceți-l la cel mai apropiat depozit de deșeuri sau instalația de compostare
 9. tundeti din nou dupa scarificare si maturare

Acolo unde buruienile persistente și târâtoare sunt distruse, lasă goluri mici sau mari în gazon. Deoarece Gundermann, Giersch sau Günsel încolțesc chiar și din cele mai mici resturi de rădăcini, ar trebui să le oferiți iarbelor de gazon un avantaj de creștere. Puteți face acest lucru reparând și semănând din nou peluze deschise. Până când buruienile târâtoare s-au recuperat din măsurile de combatere și pot face o nouă încercare, ierburile vitale de gazon s-au adunat pentru a forma un bastion verde dens și pentru a suprima creșterea buruienilor.

Digresiune

Evitați erbicidele

buruieni-târâtoare-în-gazon

Incapatanarea buruienilor perene de gazon poate face pe cei afectati sa devina albi. Oricine manevrează clubul chimic sub presiunea mare a lui Gundermann, Giersch și Löwenzahn nu face sănătate, mediu și natură niciun favor. Glifosatul și alte erbicide chimice sunt suspectate a fi cancerigene și parțial responsabile pentru moartea insectelor. În practică, s-a constatat că substanțele chimice de distrugere a buruienilor distrug toată viața din gazon, în afară de buruienile târâtoare, perene.

Controlați buruienile anuale care se târăsc

Buruienile anuale, care se târăsc, cresc în mare parte ca buruieni de semințe. Chickweed sau puțul cu șiret are un singur sezon disponibil pentru germinare, creștere, înflorire, însămânțare și auto-semănat. Semințele pot supraviețui în sol mulți ani și își pot păstra capacitatea de a germina. Semințele de buruieni se cuibăresc adesea sub gazon atunci când sunt plantate recent sau permit vântului să le ducă pe gazon. Din păcate, dacă scarifici peluza pentru a combate buruienile perene, semințele sălbatice vor intra mai adânc în pământ. Acolo semințele de lungă durată așteaptă cu viclenie condițiile ideale.

Regula generală pentru controlul cu succes este: Nu lăsați să înflorească buruienile anuale, care se târăsc în gazon. Planul funcționează prin tunderea gazonului săptămânal din primăvară până în toamnă. Nu permiteți să treacă mai mult de 5 până la 7 zile între întâlniri. Această perioadă este mult prea scurtă pentru formarea și germinarea semințelor. Mai mult, cumpărați ultimele ierburi sălbatice pe termen lung, astfel încât vigoarea lor să scadă.

sfaturi

Cositul corect susține gazonul în lupta sa tăcută împotriva buruienilor târâtoare. Nu tăiați iarba nobilă mai adânc de 4 centimetri. Datorită acestei înălțimi a tulpinii, ierburile de gazon aruncă permanent umbra semințelor de buruieni și a buruienilor târâtoare. Aceasta suprimă germinarea și previne fotosinteza, care încetinește efectiv răspândirea invazivă în gazon.

întrebări frecvente

Care este cauza principală a buruienilor târâtoare în gazon?

buruieni-târâtoare-în-gazon

Deficiențele de nutrienți sunt cea mai frecventă cauză a răspândirii invazive a buruienilor târâtoare. Ierburile nobile din gazon necesită o cantitate semnificativ mai mare de substanțe nutritive decât Gundermann și Co. Dacă există o lipsă de substanțe nutritive într-o zonă verde, buruienile profită de moment și cresc prea mult iarba slăbită. Fertilizarea anuală în primăvară și toamnă întărește creșterea ierburilor nobile de gazon, astfel încât acestea să poată suprima competiția târâtoare pe cont propriu.

Buruieni galbene târâtoare se răspândesc în peluza mea. Ce este asta? Cum mă descurc?

Descrierea dvs. arată că ranunculusul târâtor (Ranunculus repens) s-a așezat în peluza dvs. Este o buruiană cu flori galbene, cu un îndemn încăpățânat de răspândire. În cele din urmă, buruienile comune ale gazonului se înmulțesc prin rădăcini adânci, alergători lungi și nenumărate semințe în același timp, ceea ce face ca controlul să fie o provocare de stricare a nervilor. Înțepați în mod constant fiecare specimen pentru a prinde toate firele rădăcinii. Cositul regulat al gazonului păstrează auto-însămânțarea sub control.

Numeroase ciulini de zgârieturi se răspândesc pe gazon și fac imposibilă mersul desculț. Ce sa fac?

Cu șireturile sale înțepătoare și târâtoare, ciulinul de zgârietură este o temută buruiană de gazon. Puteți profita de proprietatea de creștere a plantelor zgârieturi pentru un control eficient fără erbicide chimice. Ciulinele au tulpini goale. Cosiți întotdeauna când prognoza meteo anunță ploaie. Odată cu ploaia, apa pătrunde adânc în tulpini și determină putrezirea buruienilor. Alternativ, stropiți gazonul după tuns.

Cum poți distruge buruienile târâtoare în gazon fără a epuiza buruienile epuizante, erbicidele laborioase și erbicidele toxice?

O metodă convenabilă de control este de a tăia buruienile târâtoare de pe gazon de la accesul la lumina soarelui, astfel încât fotosinteza să se oprească. În acest scop, acoperiți zonele de gazon infestate cu buruieni cu folie neagră. Fixați marginile foliei cu pietre sau pietriș. Durează aproximativ două luni până când buruienile de sub film să moară. Acum puteți scoate folia. Îndepărtați stratul superior de sol, întindeți un amestec de compost cernut și nisip ca pat de semințe, pe care îl apăsați cu o rolă sau cu mâinile. Acum semănați semințe proaspete de gazon și udați-le cu un duș fin.

sfaturi

Un design imaginativ de grădină fără gazon pune capăt luptei istovitoare împotriva buruienilor târâtoare. Frumusețile florale, cum ar fi mușchiul stelelor (Sagina subulata), mușețelul de gazon roman (Anthemis nobilis v. Ligulosa) și cimbru tapițat (Thymus citriodorus) sunt alternativa creativă la monotonia monotonă a gazonului. De asemenea, aici sunt binevenite și floricelele galben-aurii ale floricelelor târâtoare, cinquefoilului și altor plante târâtoare, care sunt în mod greșit insultate ca buruieni.