Smochinul pierde frunze - care ar putea fi cauza?

Acestea ar putea fi motive pentru pierderea frunzelor:

  • Aprovizionare insuficientă de potasiu
  • Lipsă de apă
  • Ciuperci de rugină
  • Virusul mozaicului de smochine

Lipsa apei duce la vărsarea frunzelor

Smochinul iubitor de căldură este, de asemenea, tulburat de căldură extremă și lipsa de apă. Planta nu mai poate alimenta frunzele cu apă suficientă, frunzele se usucă de la margine spre centru și, în cele din urmă, cad.

citește și

  • Ajutor - smochinul meu are frunze galbene
  • Ajutor - smochinul meu capătă frunze brune
  • Un smochin ca plantă de apartament

Prin urmare, ar trebui să udați smochini în mod regulat în lunile de vară. În cazul smochinelor de câmp liber, sa dovedit util să inundăm copacii cu generozitate. Smochinele de găleată au întotdeauna nevoie de apă când pământul se simte uscat. Cu toate acestea, nu lăsați rădăcina să se usuce complet.

Declanșatorul poate fi o boală virală

Multe smochine sunt purtătoare ale virusului mozaic. Frunzele tinere, în special, devin galbene, prezintă deformări pe lobii frunzelor și apoi cad. Stresul, declanșat de condițiile meteorologice umede sau udarea excesivă, este responsabil pentru izbucnirea bolii plantelor.

Puneți întotdeauna un strat de drenaj în cadă sau în orificiul de plantare al smochinului și evitați înghițirea apei. De îndată ce smochinul găsește din nou condiții bune de creștere, formează frunziș sănătos și nou.

Ciupercile ca cauză a pierderii frunzelor

Ciupercile ruginii apar ca pete mici, maroniu roșiatic și ușor ridicate pe frunza de smochin. Miceliul de ciuperci pătrunde întreaga frunză și privește smochinul de mulți nutrienți. Frunzele mor și sunt aruncate.

Tratează rugina la primul semn și îndepărtează orice frunze infectate. Colectați cu atenție frunzele care au căzut deja. Aruncați părțile plantei cu deșeurile menajere, deoarece ciupercile de rugină supraviețuiesc atunci când sunt compostate. Apoi pulverizați smochinul cu un fungicid adecvat.

Cauza posibilă: lipsa nutrienților

Rularea frunzelor de la marginea frunzei și aruncarea ulterioară a frunzelor indică o lipsă de potasiu. Un îngrășământ complet echilibrat pentru smochine trebuie să conțină substanțele nutritive sodiu, fosfor și potasiu într-un raport de 1 - 2 - 3.

Sfaturi și trucuri

Dacă planta suferă de o lipsă de substanțe nutritive, nu trebuie să creșteți în niciun caz aplicarea îngrășămintelor, deoarece smochinul are nevoie mai întâi de puterea sa pentru regenerare. Continuați să fertilizați o dată pe săptămână în timpul fazei de creștere și schimbați produsul.

SKb