Tăierea ierbii de curry - de ce, când și cum?

La ce ar trebui să fiu atent când tai?

Iarba de curry răsare slab sau deloc din lăstarii lemnoși. Prin urmare, ar trebui să tăiați întotdeauna ceva deasupra bucăților de lăstari lemnoase. Acolo planta este încă moale și poate încolți și ramifica cu ușurință la interfețe. Cel mai bine este să tăiați întotdeauna lăstari întregi, nu doar vârfurile, acest lucru va menține arbustul într-o formă armonioasă.

citește și

  • Cum să vă îngrijiți planta de curry - sfaturi și trucuri
  • Iarba de curry este rezistentă?
  • Cum se folosește planta curry?

Tăiați butași

Dacă doriți să vă multiplicați planta de curry, puteți face acest lucru semănând, dar și cu ajutorul butașilor. În primăvara sau la începutul verii, tăiați niște lăstari încă moi, nu lignificați, fără flori (muguri) din planta dvs. de curry. Apoi puneți lăstarii într-o oală pe care ați umplut-o cu un amestec de pământ și nisip.

Cum pot păstra planta curry?

Iarba curry proaspăt tăiată se strică foarte repede. Prin urmare, ar trebui procesat imediat dacă este posibil. În frigider, îl puteți păstra înfășurat într-o cârpă umedă pentru o zi sau două. Pentru o perioadă mai lungă de depozitare, se recomandă uscarea, înmuierea sau congelarea. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere că aroma suferă foarte mult din cauza uscării.

Cum se folosește planta curry?

Planta de curry relativ ușor de întreținut poate fi folosită pentru respingerea insectelor, precum și pentru decorare sau pentru gătit. În ceea ce privește gustul, se potrivește bine cu mâncărurile de miel sau tocanele copioase. Chiar dacă nu este otrăvitoare, planta nu trebuie consumată, ci scoasă din vas înainte de consum.

Când este tăiată planta cu curry?

În funcție de modul în care doriți să utilizați planta curry, momentul ideal pentru a tăia este foarte diferit. Dacă doriți să gătiți cu planta, cel mai bine este să o tăiați cu puțin timp înainte de înflorire, când aroma este deosebit de intensă.

Într-un buchet uscat, florile galbene în combinație cu frunzele argintii intră în propriile lor. Cel mai bine este să tăiați lăstarii atunci când florile sunt ușor deschise. Aroma este irelevantă în acest caz. Dacă doriți să folosiți planta curry pentru a respinge insectele, tăiate înainte de înflorire, atunci conținutul de uleiuri esențiale este mai mare.

Esențialul pe scurt:

  • subarbust lemnos
  • nu otrăvitoare
  • Tăierea în partea moale a lăstarului favorizează ramificarea
  • răsare din lemn cu greu sau deloc
  • Este posibilă tăierea formei
  • Recoltarea poate înlocui tăierea specială

sfaturi

Evitați să vă tăiați iarba de curry în lemn masiv, apoi va răsări doar slab sau deloc.