Îngrijirea ananasului ornamental - udare, transformare, tăiere și multe altele

Care este necesarul de apă al unui ananas ornamental?

Ananasul ornamental nu tolerează excesul de apă, așa că solul din ghiveci ar trebui să se poată usca la suprafață între udările individuale. Deoarece acestea sunt plante tropicale din America Centrală și de Sud, este necesară o umiditate ridicată pentru o creștere puternică și sănătoasă. Deoarece acest lucru este dificil de realizat într-o cameră de zi normală, frunzele asemănătoare unei rozete ale unui ananas ornamental trebuie pulverizate cu apă fără var cel puțin o dată la două zile.

citește și

  • Sfaturi pentru îngrijirea unei palmieri de curmale din Insulele Canare
  • Sfaturi pentru îngrijirea corectă a unei palme Areca
  • Sfaturi pentru îngrijirea maxilarului

Ar trebui să se repoteze periodic un ananas ornamental?

Deoarece ananasul ornamental crește relativ încet, nu trebuie neapărat să fie repotat dacă ghiveciul ales este suficient de mare.

Cum ar trebui tăiat un ananas ornamental?

Ciclul de viață al ananasului ornamental este similar cu cel al ananasului cultivat pentru consum și moare de obicei după o singură înflorire și fructificare. Fructele unui ananas ornamental pot fi uneori nepotrivite pentru consum ca un ananas necoapte. Dar puteți tăia tulpina fructului și împărți-o pentru propagare. Uneori se formează și lăstari laterali, care pot fi tăiați și plantați.

Cum poate fi protejat ananasul ornamental de dăunători?

O infestare cu insecte la scară de iarnă în ananas ornamental poate avea următoarele motive:

  • locație prea întunecată
  • fertilizare supradozată
  • o plantă în general slăbită

Ce boli poate afecta un ananas ornamental?

În principiu, ananasul ornamental nu este deosebit de susceptibil la boli, dar erorile de îngrijire, cum ar fi un substrat care este prea umed sau temperaturi reci, pot afecta grav planta.

Cum ar trebui să fie fertilizat ananasul ornamental?

Vara, ananasul ornamental poate fi fertilizat la fiecare două săptămâni, iarna, în funcție de incidența luminii și a creșterii, acesta trebuie fertilizat maximum o dată pe lună.

Cum ar trebui să fie locația optimă de iarnă pentru un ananas ornamental?

Ananasul ornamental nu rezistent poate face față cu puțin mai puțin lumina zilei și temperaturi puțin mai reci în timpul iernii. Cu toate acestea, fertilizarea și alimentarea cu apă ar trebui să fie, de asemenea, adaptate în funcție de condițiile de iarnă de pe pervaz.

sfaturi

Dacă un ananas ornamental nu dorește cu adevărat să prospere, se datorează adesea unei locații selectate incorect. Ananasul ornamental apreciază lumina directă a soarelui în dimineața și seara. Cu toate acestea, în timpul prânzului, umbrirea ar trebui să reducă incidența directă a luminii. În plus, temperaturile de la locul ananasului ornamental nu trebuie să scadă sub 25 grade Celsius, dacă este posibil.

Căpșun alb de ananas 'Natural White' 12,7 EUR Cumpărați la baldur Planta de ananas 'Corona' 18,59 EUR Cumpărați la baldur HÄBERLI'S Indian-Banana® Prima® - soi rafinat 48,08 EUR Cumpărați la baldur