ARHIVE DE CATEGORII: grădină

Tăierea perfectă a arborelui trompetei - Un tutorial

Cel mai bun moment este iarna Cel mai bun moment pentru a tăia un trompet este iarna târzie . La alte date, cele mai frumoase atribute ale arborelui casei tale sunt victime foarfecelor sau te ciocnești cu reglementările Legii federale pentru conservarea naturii. Următoarea prezentare generală rezumă toate argumentele pentru un timp de iarnă:Ora de iarnă fără frunze permite o imagine de ansamblu perfectă asupra coroaneiDecorațiunile decorative din fructe realizate din păstăi lungi sunt păstrate mult timpVedere neobstrucționată a mugurilor floraliBlând pe copac în odihnă de sevăNiciun efect nociv Citeste mai mult »

Cum să vă îngrijiți în mod corespunzător cuișoarele - cele mai bune sfaturi și trucuri

Plantarea de garoafe dulci Garoafele de muștar se cultivă ușor din semințe, deci nu este necesar să cumpărați plante tinere. Atât garoafele de muștar cultivate acasă, cât și cele achiziționate ar trebui să fie plantate până cel târziu în octombrie, astfel încât să poată crește bine și să devină rezistente înainte de iarnă. Pot tolera umbra parțială, Citeste mai mult »

Timpul de înflorire al arborelui Jacaranda este primăvara

Arborele jacaranda înflorește primăvara Perioada de înflorire a jacarandei sau a lemnului de trandafir începe primăvara și durează două săptămâni.Cu toate acestea, chiar și cu cea mai bună îngrijire, jacaranda înflorește foarte rar în cultivarea în interior, deoarece trebuie să atingă o anumită înălțime pentru formarea florilor.O perioadă de înflorire aCiteste mai mult »

Așezați și întrețineți gazon de fotbal - la fel ca pe un stadion

Pregătiți patul de semințe - Iată cum să o faceți corect Pentru ca un gazon de fotbal să poată supraviețui contraatacului și clincherului, stabiliți cursul cu pregătirea profesională a terenului. Pentru lucrările următoare, alegeți o zi uscată între aprilie și iunie, deoarece în acest moment condițiile climatice sunt ideale pentru crearea unui teren de fotbal. Cum se face în mod eCiteste mai mult »

Depozitați portocalele suculente în mod optim

Ce se întâmplă cu portocalele depozitate în frigider? În general, nu se recomandă păstrarea portocalelor în frigider. Există un motiv bun pentru aceasta: fructele tropicale își pierd rapid aroma atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, extindeți foarte mult durata de valabilitate a portocalelor dacă le păstrați la temperaturi cuprinse între 0 ° C și 9 ° C: Fructele rămân proaspete până la cinci luni. Deci, este o chestiune dCiteste mai mult »

Creați un nou pat de flori - pas cu pas

Planul de plantare Ca prim pas, creați un plan de plantare în care sunt determinate locația, forma și dimensiunea patului de flori și plantarea corespunzătoare. Atunci când planificați, trebuie fie să alegeți o temă (de exemplu, o anumită culoare sau o perioadă limitată de înflorire), fie să puneți împreună un pat peren amestecat colorat în care plantele de diferite forme și dimensiuni de creștere, culorile florilor și perioadele de înflorire sunt combinate. În paturile mai mari, sCiteste mai mult »

Plantarea laurului de cireșe - cum să plantați un gard viu

Ce locații sunt potrivite? Laurul de cireș preferă locațiile însorite sau parțial umbrite. Cu toate acestea, în iernile în care nu există ninsoare, această preferință poate fi periculoasă. Vânturile reci de est și soarele puternic pot usca frunzele, iar planta nu poate absorbi apa proaspătă din cauza solului înghețat. Prin urmare, o locCiteste mai mult »

Ajutor - hortensia mea moare, cum o pot salva?

De ce îngrijește hortensia?Dacă hortensia nu prosperă corect, pot exista mai multe cauze:DăunătoriBoli fungiceÎndepărtarea apeiuscăciunecitește șiCum pot salva hortensia uscată?Ajutor, hortensia mea moare! Ce pot sa fac?Ajutor, hortensia mea se ofilesteMai întâi, examinați planta cu atenție pentru a găsi erori. Dacă păianjenii Citeste mai mult »

Când pot culege în sfârșit physalis delicios?

Physalis se coace târziu în Germania Dacă doriți, de asemenea, să cultivați physalis, atunci ar trebui să semănați plantele foarte devreme în an - cel târziu în martie. Arbustul nu începe să dea roade până la trei până la patru luni după însămânțare - aceasta înseamnă că, chiar și cu această însămânțare timpurie, nu puteți recolta până în august, dar mai probabil în septembrie. Physalis provine din subtropici și, Citeste mai mult »

Smaraldul tuja poate crește mai repede?

Cum să accelerezi creșterea Thuja Emerald Puteți face deja ceva pentru ca Thuja Smaragd să crească bine în timpul plantării. Îmbunătățiți solul cu compost, așchii de corn (6,39 EUR pe Amazon *) sau gunoi de grajd depus. Apoi arborele vieții are suficient nutrienți disponibili pentru a crește rapid.citește șiPoate Citeste mai mult »

Cum să hrăniți aricii corect - linii directoare pentru hrănirea adecvată

esențialul pe scurt Hrănirea pe tot parcursul anului are avantaje și dezavantaje; Este deosebit de util să se hrănească toamna și iarna când hrana este limitatăAricii consumă în principal insecte precum viermi, melci și gândaci, dar și fructe și legume atunci când alimentele care conțin carne sunt rareAricii pot fi hrăniți cu hrană pentru pisici sau câini, ouă amestecate sau fulgi de ovăz; Se poate da și pește prăjit sau carne fără condimente Hrănind arici vara și iarna? Habitatele care se micșoreazăCiteste mai mult »

Fertilizați corect afinele în grădină

Momentul potrivit pentru fertilizarea afinelor La fertilizarea afinelor cultivate în grădină, fertilizarea are loc în ceea ce privește două scopuri diferite, creșterea arbuștilor și aprovizionarea cu energie suficientă pentru un stoc abundent de fructe pe ramuri. Prin urmare, prima fertilizare a anului trebuie efectuată în aprilie, pentru a permite afinelor din grădină sau din ghiveci să crească în mod optim noii lăstari. Cea de-a doua aplCiteste mai mult »

Cum să proiectezi un pat peren însorit - idei pentru replantare

Top 5 dintre cele mai frumoase plante perene pentru locații însorite Când alte plante ornamentale pier sub soarele fierbinte, următoarele plante perene își arată partea cea mai bună. Următoarea prezentare generală vă prezintă primii 5 adoratori ai soarelui:citește șiCreați grădini frontale imaginative pe casa semidecomandată - idei pentru replantareCum să-ți proiectezi curtea din față cu stil - idei pentru replantareFaceți curtea din față ușor de întreținut - sfaturi și idei pentru replantarePlante perene pentru șezlongnume botanicBună ziuaCuloarea floriiStaturăcaracteristica specialaOchiul feteCiteste mai mult »

Când și cum înflorește alunul?

Când începe și se termină perioada de înflorire? Spre deosebire de cele ale altor plante, florile de alun nu atrag imediat atenția. Se prezintă la începutul anului, în funcție de soi. Acesta este de obicei cazul înainte ca frunzele să tragă - între februarie și martie.citește șiTimpul de coacere a alunului: când și cum poate fi recunoscut?Plantarea alunului:Citeste mai mult »

Când castanul norocos își pierde frunzele

De ce castanul norocos își pierde frunzele? Dacă castanul norocos pierde multe frunze, este întotdeauna un motiv de îngrijorare. Cauzele posibile sunt:locație prea întunecatălocație prea răcoroasăProiecteÎndepărtarea apeiInfestarea dăunătorilorcitește șiCe trebuie făcut atunci când castanul norocos capătă frunze galbenePreveniți frunzele maro pe castanul norocosCe trebuie făcut atunci când mimosa își pierde frunzeleAdesea cauza se află și în trunchiurile împletite ale castanului norocos. Dacă ați cumpărat o plantă înCiteste mai mult »

Tăierea lacului de aur: de ce, când, cu ce și cum?

Mai multe motive pentru o tăietură Din diverse motive, este logic să furnizați lacului auriu una sau mai multe tăieturi:Stimulați formarea de flori noi și prelungiți perioada de înflorireEconomisi energiePreveniți semănatul de sineCâștigarea butașilorpregătește-te pentru iernatPromovarea creșterii ramificatecitește șiLac de aur: admirați-l când este înflorit și tăiat după aceeaLac auriu - iarna în exterior sau în interiorCât de serios este lacul auriu? Eliberați filmarea principaCiteste mai mult »

Tăierea exemplară a ardeilor - un tutorial

Ardei degresati La tăierea plantelor de roșii, tăierea este un program horticol obligatoriu. Boiaua este mai tolerantă față de măsură și vă lasă decizia. Lăstarii laterali sterpi, așa-numiții lăstari zgârciți, sunt îndepărtați cu scopul de a obține un randament mai mare de flori și un număr corespunzător mai mare de fructe. Lăstarii nedoriti pot fCiteste mai mult »

Când trebuie să fertilizați tuia cu sare Epsom?

Dacă există un deficit de magneziu, fertilizați tuia cu sare Epsom Dacă tuja prezintă vârfuri galbene, ar trebui să vă gândiți la o deficiență de magneziu în sol. Dar mai întâi verificați gardul viu pentru dăunători și boli fungice. De asemenea, verificați dacă tuia este menținută suficient de umedă, dar nu prea umedă.citește șiEpsom Salt ajutCiteste mai mult »

Cât de des ar trebui să-mi ud amaryllisul?

Cum să-ți udezi corect steaua de cavaler După plantare, nu udați deloc amaryllis, altfel va răsări doar frunze. Doar când apar primii muguri începeți alimentarea cu apă. Așa se întâmplă:Puneți puțină apă în farfurie în același timp cu germinarea arborelui de floriDacă suprafața substratului se simte umedă, turnați din nou coasterulAbia apoi apă din nou de jos când solul s-a uscat adânc de 1 până la 2 cmGradul de evaporare crește proporțional cu creșterea florilor și a frunzelor, așa că acum ar trebui să udați mai frecvent. Continuați această alimentare cu apă Citeste mai mult »

Măslinele sunt rezistente?

Măslinele sunt rezistente, dar sensibile la îngheț Măslinul adevărat, așa cum se numește și măslinul, provine dintr-un climat cald și uscat, care se caracterizează prin veri calde și ierni blânde. Cu toate acestea, multe soiuri de măsline sunt, de asemenea, familiarizate cu înghețurile ușoare din țara lor natală, dar nu sunt obișnuite cu perioade lungi de îngheț și / sau înghețuri foarte adânci. Prin urmare, măslinele suCiteste mai mult »

Faceți singur sucuri de fructe delicioase

Diferite moduri de a suc de fructe Se face distincția între stoarcerea la rece și la cea fierbinte. Odată cu extragerea la rece, fructele își păstrează vitaminele și substanțele nutritive, sucul poate fi păstrat la frigider doar câteva zile.Sucul fierbinte are loc într-o cratiță sau extractor de abur. Sucul poate fiCiteste mai mult »

Plantarea corectă a câinelui

În ce locație se simte câinele deosebit de confortabil? De regulă, câinele preferă o locație însorită până la ușor umbrită, dar unele specii sunt mulțumite de un loc umbros. Doguiul de pagodă (Cornus controversus) și câinele de covor (Cornus canadensis), de exemplu, tolerează umbra.citește șiDogwood Citeste mai mult »

Construiți singuri cutii de flori - când folia face parte din echipament?

Un bastion împotriva umezelii - aceasta este treaba foliei din cutia de flori Bătând o cutie de balcon auto-construită cu folie, protejați materialul utilizat de umiditate. Acest lucru se aplică în principal materialelor naturale precum molidul, zada, bradul Douglas și alte tipuri de lemn. Dacă pereții vasului și podeaua sunt expuși la umezeală permanentă, se formează putregai și mucegai. Nu numai că balCiteste mai mult »

Pericole și control al moliei arborelui

esențialul pe scurt Molii de pomi sunt greu de observat devremePanglica și frunzele consumate sunt indicii ale unei infestăriPărțile infectate ale plantei trebuie aruncate cât mai repede posibil - și în niciun caz pe compostMolii arborilor pot fi colectați sau controlați direct folosind mijloace ecologice Problema infestării cu molii O infestare cu molii de buș nu este doar enervantă, ci este destul de critică. Deoarece, în Citeste mai mult »

Multe soiuri de macara sunt potrivite pentru acoperirea solului

Care macara este potrivită pentru o acoperire a solului? În tabelul următor am compilat câteva specii de macarale care sunt deosebit de potrivite pentru plantarea acoperirii solului. Se recomandă în special greierul roșu, cunoscut și sub denumirea de roșu balcanic. Dacă sunteți în căutarea unui strat de sol care să vă păstreze buruienile enervante de pe gât, o veșnic verde este o alegere bună. În schimb, în ​​loCiteste mai mult »

Nu este ușor să ai grijă de sundew

Cum udati sundew corect? Sundew nu tolerează apa calcaroasă. Folosiți numai apă de ploaie sau apă distilată.citește șiSundew vine în tipuri foarte diferiteCu aceste sfaturi despre îngrijire, Cape Sundew se va simți bineÎngrijirea frangipaniului (plumeria) nu este ușoarăCel mai bine este să turnați Drosera folosind metoda de digare. Pentru a face aCiteste mai mult »

Când se recoltează castanele?

Ce pot face cu castanele pe care le-am adunat? Doar castanele sau castanele sunt comestibile. Castanele de cal nu sunt comestibile pentru otrăvitoare. Cu toate acestea, aceste fructe sunt ideale pentru decorare și pentru artizanat. Extractele din semințele de castan de cal sunt adesea folosite în diferite medicamente pe bază de plante. CastCiteste mai mult »

Propagați-vă fagul din semințe de fag

Colectați și pregătiți semințe de fag Colectați semințe de fagStratificați fagisemănați în ghivece sau în solpăstrați-vă umedProtejați-vă de înghețurile târziiFagii produc doar o cantitate foarte neregulată de fructe. În așa-numiții ani de îngrășare, nenumărate semințe cad pe pământ, în timp ce în alți ani cu greu se poate găsi o fagă.citește șiPuteți mânca rezervări - cCiteste mai mult »

Se pot cuibări viespile sub pavaj?

Viespi care se cuibăresc sub pavaj Oricine observă continuu rosturile de nisip la un moment dat în trotuarul căii de acces sau din curte se confruntă adesea cu furnici. Dar acestea sunt ușor de identificat prin târâșul lor sârguincios. Dacă nu există nicio indicație clară a vinovatului, locuitorii din subteran ar putea fi mai puțin vizibili. La o observareCiteste mai mult »

Cireșe acre: doar gustoase sau sănătoase?

Un cocktail de substanță vitală Cireșele acre sunt un cocktail de substanță vitală pură. Sunt bogate în minerale, oligoelemente, vitamine și polifenoli. În ceea ce privește mineralele, acestea se acumulează cu potasiu și calciu. În ceea ce privește oligoelementele, conținutul lor de magneziu, zinc și fier nu trebuie disprețuit. În plus, conținutuCiteste mai mult »

Timpul de plantare pentru panseluțe

Panselele care pot fi cumpărate toamna sunt preferate în aer liber și, prin urmare, sunt mai robuste decât produsele cu efect de seră disponibile primăvara. Ies în evidență panseluțele de toamnăcreștere puternică,rezistență ridicată la îngheț,Insensibilitate la boli,perioadă mai lungă de înflorireafară.Grădinarii cu experienCiteste mai mult »

Care este cel mai bun mod de a semăna Cosmea?

Dacă utilizați semințe pe care le-ați colectat de la plante vechi, lucrați cu o „pungă surpriză”, ca să spunem așa, pentru că nu știți ce proprietăți ereditare ale plantelor părinte vor predomina în plantele dvs. tinere.citește șiCum să vă îngrijiți în mod corespunzător Cosmea - cele mai bune sfaturi și trucuriCum să preferi Cosmea - sfaturi și trucuriEste rezistent Cosmea? Semănați în interior În martieCiteste mai mult »

Prezentare mică a diferitelor soiuri Deutzien

De la arbustul pitic la deutzia uriașă Cantitatea de Deutzien este destul de diferită. Unele soiuri pitice au doar 80 de centimetri atunci când sunt complet crescute. Se înalță peste alte soiuri cu patru metri.citește șiCreați un gard viu de deutziaDeutzias poate fi propagat atât de ușor!Tăierea deutCiteste mai mult »

Cât de toxic este bambusul pentru pisici?

Pregătiți pisicile de bambus prietenos În general, spălați bine plantele de bambus recent achiziționate, deoarece acestea sunt de obicei pulverizate împotriva dăunătorilor. Sau cumpărați plante de bambus care nu sunt pulverizate. Nici plantele de bambus din grădină, nici bambusul de cameră nu sunt otrăvitoare pentru pisici. Mama natură prCiteste mai mult »

Nu semănați physalis prea târziu

Preferă Physalis, dacă este posibil Physalis iubitor de căldură durează mult timp să crească, să înflorească și să dea fructe mici, asemănătoare cireșelor. În plus, din cauza riscului de îngheț, semințele nu trebuie eliberate în aer liber înainte de mijlocul până la sfârșitul lunii mai. Ambele motive înseamnă cCiteste mai mult »

Ananas Sage - Utilizare adecvată și inspirații

Plantă de containere Salvia de ananas nu este rezistentă și, prin urmare, este recomandată pentru plantarea în ghivece. Folosiți un vas înalt cu un volum de zece litri. Acoperiți solul cu pietriș sau cioburi și umpleți recipientul cu un amestec de substrat de compost, argilă și nisip în părți egale. Așezați vasul cCiteste mai mult »

Recunoașteți făinarea de pe măr

Ciupercă mică cu daune mari Ciuperca de făinare, cunoscută și sub denumirea științifică Podosphaera leucotricha, nu este temută în mod nejustificat de grădinarii pasionați. Acest lucru se datorează în primul rând vitezei masive cu care ciuperca se poate răspândi pe un copac sau în vecinătate după infecția inițială. Dacă există o răspândiCiteste mai mult »

Cum să plantați o cutie de balcon la umbră - sfaturi pentru selecția plantei

Flori colorate într-o cutie de flori umbrite - o selecție aleasă manual Înfloritorii de umbră sunt puțini în regatul plantelor. Cu toate acestea, diverse flori și plante perene au reușit să înflorească pentru o lungă perioadă de timp și magnific, cu o lumină minimă. Puteți cunoaște unele dintre cele mai frumoase bijuterii pentru cutia de flori umbrite (13,18 EUR la Amazon *) aici:citește șiCum să plantați cutia de balcon pentru iarnă - sfaturi pentru plantarea de iarnăPlantarea cutiilor de balcon cu legume - sfaturi despre cele mai bune soiuriPlantarea cutiilor de balcon cu imaginație toamna - sCiteste mai mult »

Floare de ciocolată rezistentă

Hardy? Floarea de ciocolată aparține grupului peren, dar nu este rezistentă. Datorită originii sale - cosmosul negru provine inițial din California - este obișnuit cu un climat cald până la cald și nu cunoaște temperaturi geroase în sezonul rece. Deși este acum o plantă ornamentală populară în Germania, nu s-a adaptat la climatul european. Deci nu poate sCiteste mai mult »

Prăjit hrișcă - plusul sănătos în musli sau pe salată

Ce este hrișca și de unde provine? Hrișca provine probabil din India și Nepal, dar a fost cultivată și în Europa de secole, de exemplu în landul Lüneburg. Boabele mici triunghiulare sunt similare cu fagurile și, prin urmare, au primit numele lor. Hrișca este folosită în bucătăriile moderne într-un mod similar cu grâul, deși hrișca nu este de fapt un bob, poate fi prăjită, fiartă sau coaptă. În botanică este una dCiteste mai mult »

Fructe de coloană: soiuri pentru exterior sau în ghivece

Cireșii în formă de coloană Nu ar trebui să deduceți automat din numele cireșului coloană un obicei compact de creștere, deoarece multe cireșe de coloană pot atinge înălțimi absolut considerabile fără o tăietură regulată. Următoarele soiuri de cireșe de coloană sunt disponibile de la comercianții cu amănuntul specializați în multe locuri și sunt apreciate de mulți grădinari hobby și uneori și de cultivatori:Coloana cires "Karina"Coloana de cireș „Schneider a întârziat”Coloana cires "Giorgia"Coloana cires ClaudiaColoana cires "Jachim"citește șiIernă în mod corespunzător iarba pampasului în aer liCiteste mai mult »

Construiți un zid de piatră naturală

esențialul pe scurt Atunci când planificați un zid de piatră naturală, este necesar să luați în considerare scopul și construcția zidului. Costul și materialele necesare depind dacă pereții independenți sau de susținere trebuie să fie construiți cu sau fără lianți.Pietrele moi sunt puțin mai ieftine decât pietrele dure. Alegerea blocurilor dCiteste mai mult »

Creșteți Ficus benjamina - cum funcționează?

Tăiați butași Benjamini și lăsați-i să prindă rădăcini - așa funcționează Primăvara este cel mai bun moment pentru a propaga Ficus benjamina folosind butași. Această alegere a curmalelor le oferă ramurilor suficient timp pentru a rădăcina până la timpul dificil de iarnă. Cum să procedați corect:Trageți sfaturi tăiate cu o lungime de 15 cmAplicați foarfeca sub o pereche de frunze sau noduri de frunzeScoateți frunzele în jumătatea inferioarăUmpleți ghivecele de semințe (14,90 € la Amazon *) cu nisip de turbă sau substrat din fibră de cocos și umeziți-leIntroduceți 2 sau 3 butași în fiecarecitește Citeste mai mult »

Tăiați corect trandafiri vechi

Ce sunt trandafirii vechi? Trandafirii vechi, cunoscuți și sub denumirea de trandafiri istorici, sunt foarte rare, în mare parte foarte duble și la fel de aromate ca soiurile din anii de dinainte de 1867. Următoarele tipuri sunt numărate în principal printre acestea:Trandafir francezDamasc a crescutAlba s-a ridicatChina a crescutPortland a crescutTrandafirul BourbonMoss a crescutcitește șiPentru o floare minunat parfumată - plantați corect trandafiri BaccaraPentru trandafiri sănătoși și mai multă abundență de flori - tăierea trandafirilor estompațiTăiați corect trandafirii pentru vazăLa fel ca tCiteste mai mult »

Propagați bujori prin semințe, împărțire și ramuri

Semănați semințele negre strălucitoare Semănatul semințelor nu este dificil. Dar așteptarea germinării necesită răbdare. În primul rând, este important să folosiți semințe proaspete. Se coc în jurul lunii septembrie și se găsesc în foliculii bujorilor. Când sunt coapte, foliculii se deschid și își prezintă semințele negre strălucitoare.citește șiÎnmulțiți capcanCiteste mai mult »

Nu funcționează fără un plan de plantare pentru peticul de legume

Pasul 1: ce legume doriți să crească? Nu toată lumea iubește fasolea verde sau sfecla roșie. Prin urmare, primul pas în planul de creștere este să luăm în considerare ce tipuri de legume să plantăm în anul următor.citește șiNu creați un pat de flori fără un plan de plantareCreați un nou lot de legume - așa funcționeazăCum se pregătește corect peticul de legume?Includeți și dimensiunea pCiteste mai mult »

Tunderea unui măr toamna

Pregătiți corect croiala toamna Practic, atunci când tăiați mărul toamna, se pot face doi pași de lucru simultan. În cazul soiurilor de maturare târzie, această tăietură poate fi conectată direct la recoltă. A ajunge la vârfurile copacilor înalți poate fi o provocare în ceea ce privește timpul și fizica, în special pentru mării cu trunchi înalt. Pentru tăierea în sineCiteste mai mult »

Cultivați afine delicioase chiar pe propriul balcon

Balconul ca locație pentru cultivarea afinelor Deoarece unele soiuri de afine sunt puțin sensibile la locațiile cu vânt, balconul poate fi un loc bun pentru a cultiva afine mici. Deoarece afinele din America de Nord, în special, adoră soarele plin și locațiile calde, puteți produce fructe deosebit de dulci pe un balcon orientat spre soare. Cu toateCiteste mai mult »

Plantarea și îngrijirea creștetului

Plantați bine creșul de grădină Vă recomandăm să plantați la începutul toamnei, astfel încât fermecătoarea stâncă să arate în primul său sezon ce putere florală are. În locația însorită, creați mai multe găuri de plantare la o distanță de 20-30 cm, deoarece planta perenă își face parte în grupuri mici. Îmbogățiți săpătura cu humus Citeste mai mult »

De ce îngrijire are nevoie Kalanchoe Daigremontiana (planta Goethe)?

Cerința de apă Planta Goethe are nevoie doar de o cantitate moderată de umiditate. Apă numai când centimetrii superiori ai suportului se simt uscați. Este important să asigurați un drenaj bun și să îndepărtați lichidul care s-a colectat în coaster după câteva minute. Kalanchoe Daigremontiana este foarte sensibilă la îmbătrânirea apei, care poate provoca putrezirea rădăcinilor.citește șiEste KalanchCiteste mai mult »

Panselutele sunt rezistente

Panselutele sunt plante bienale. Aceasta înseamnă că trebuie să supraviețuiască iernii următoare însămânțării pentru a înflori în primăvara următoare. Dacă sunt semănate foarte devreme, primele flori pot apărea la sfârșitul toamnei, iar panseluțele înfloresc toată iarna.citește șiPanselutele sunt mâncătoare slabePanselutele sunt bienale sau pereneTimpul de plantare pentru panseluțeRezistența suficientă la iarnă a fost unul dintre obiectivele de reproducere de la începutul secolului al XIX-lea, alături de perioada de înflorire timpurie și dimensiunea florilor. Atunci când cumpărați semințe, ar tCiteste mai mult »

Cireșele corneliene nu sunt otrăvitoare și pot fi consumate chiar crude

Cireșele corneliene nu sunt otrăvitoare Cireșele corneliene sunt ideale pentru grădină dacă aveți copii sau animale de companie. Lemnul este complet netoxic.citește șiUrzicile moarte nu sunt otrăvitoare, sunt chiar comestibileFloarea-soarelui nu este otrăvitoare, sunt chiar comestibileArdeii ornamentali nu sunt otrăvitori, sunt de fapt comestibiliFructele pot fi consumate crude, dar au un gust atât de amar, încât sunt mai bine gătite pe masă.Doar fructele coaCiteste mai mult »

Cât de toxic este zambila strugurilor?

Un risc scăzut pentru oameniZambilele de struguri nu sunt foarte periculoase pentru oameni. Sunt considerați a fi ușor toxici. Dar părinții copiilor mici ar trebui să aibă grijă. Copiilor mici le place să-și pună plante în gură și frumoasele flori ale zambilului de struguri fac semn.citește șiZambila strugurilor: este otrăvitoare pentru pisici?Plantați și îngriCiteste mai mult »

Palma de yucca este otrăvitoare pentru pisici?

Palma de yucca este periculoasă pentru pisici în două moduri Multe pisici de interior le place să ciugulească palma de yucca din sufragerie fără să fie rănite sau să dezvolte simptome de intoxicație. Cu toate acestea, există și câteva cazuri cunoscute în care tigrul de casă a suferit daune din cauza yucca în diferite moduri. În primul rând, Citeste mai mult »

Viața interesantă a bufniței vegetale

esențialul pe scurt Omizile bufniței de legume sunt un dăunător căruia îi place să mănânce legumeInsectele au o lungime de până la 4,5 cm, verde strălucitor, maro, gri sau roz și au linii largi gălbuie sau albe pe laturiOmizilor de bufnițe vegetale le place în special să mănânce roșii, salată verde, mazăre, varză, dar și fructe precum coacăze, flori ornamentale precum ciclamenul și chiar urziciBugurile prădătoare, Bacillus thuringiensis și uleiul de neem sunt eficiente împotriva bufnițelor vegetale Recunoașteți bufnițele vegetale Copiii adoră bufnița de legume, în timp ce grădinarii hobby tind sCiteste mai mult »

Eustoma este potrivit doar pentru grădină vara

Eustoma nu este rezistent Locuința eustoma este SUA. Acolo gențiana de prerie crește în locuri foarte însorite și calde. Nu tolerează frigul și, prin urmare, nu este rezistent. Deci nu este potrivit ca plantă pentru grădină.citește șiEustoma sau gențiana de prerie nu este rezistentăLocația potrivită pentru gențiana din grădinăEchinocereus este rezistent și potrivit pentru grădină Aduceți gențana de prerie în grădină vara Eustoma estimează temperaturi în jur de 22 de grade vara și niciodată nu ar trebui să fie mai răcoroase decât 10 grade iarna. Prin urmare, gențiana de prerie esCiteste mai mult »

Plante acvatice împotriva algelor din iazul din grădină

Efectul plantelor acvatice în iaz Plantele acvatice mențin apa iazului în echilibru biologic - după cum urmează: absorb o mare parte din substanțele nutritive din apă pentru a crește și a prospera. Acest lucru îi face să fie un concurent direct al hranei pentru alge. Aceștia din urmă au nevoie de apă extrem de bogată în nutrienți pentru a putea trăi și reproduce. Dacă acest mijloc Citeste mai mult »

Propagarea cu succes a Monstera - așa funcționează

De la frunză până la Monstera terminată - un ghid pas cu pas O frunză de fereastră adultă poate face față cu ușurință dacă trebuie să-și sacrifice una dintre frunzele impunătoare ca ramură pentru reproducere. Primăvara este cel mai bun moment pentru tăierea capului. Dacă începutul noului sezon de creștere este pe cale să înceapă, înrădăcinarea progresează cu atât mai rapid. O frunză singură nu face, desCiteste mai mult »

Gazon plin de mușchi - ce să faci?

Analiza cauzei radiculare aduce lumina în întuneric Mușchii sunt printre cele mai subevaluate plante. Pe parcursul evoluției lor de 400 de milioane de ani, plantele terestre fără rădăcini au dezvoltat strategii ingenioase de supraviețuire, inclusiv o alegere inteligentă a locației. Dacă mușchiul se răspândește în grădina dvs., acesta va găsi cCiteste mai mult »

Altoirea unui lămâi a fost ușoară

De ce să rafinezi? Lămâile - ca multe alte plante citrice - au o fază de tinerețe destul de lungă și, dacă le-ai cultivat singur dintr-o sămânță, nu dezvolți flori și fructe cel mai devreme de opt până la doisprezece ani. Pentru a obține propriul răsad să înflorească rapid sau să reproducă un soi preferat, cel mai bine este să-l altoiți. Faza tineretului este apCiteste mai mult »

Totul despre plantarea ranunculului

Când plantați ceapa? Momentul ideal pentru plantarea bulbilor sau tuberculilor ranunculului este între martie și aprilie. Este important ca pământul să nu mai fie înghețat. De obicei, puteți obține cu ușurință tuberculii din magazine primăvara.citește șiRanunculus: când este timpul să plantați?Bulbi de ranunculus:Citeste mai mult »

Portocala de sânge și grapefruitul sunt diferite fructe citrice

Grapefruit cu carne roșie Practic, grepfruturile cu pulpă roz sau chiar roșie sunt semnificativ mai blânde și mai dulci decât soiurile cu carne albă. Cu cât un grepfrut este mai închis la culoare, cu atât are un gust mai dulce. Probabil grapefruitul cu carne roșie este soiul „Star Ruby”, care a fost selectat în 1959 din semințe din soiul „Hudson”. Grapefruitul Star RuCiteste mai mult »

Sfaturi maro pe frunzele copacului dragon

În primul rând, identificați problema Deși arborele balaurului este o plantă de apartament foarte ușor de întreținut, poate prezenta și daune cauzate de o serie de posibile erori de îngrijire sau datorate infestării cu dăunători. Prin urmare, trebuie făcută o distincție între următoarele „simptome”:Pete galbene pe frunzePete maronii pe frunzeFrunze cazatoaresfaturi de frunze marocitește șiMăsuri împotriva petelor maronii de pe arborele dragonuluiCauze ale marginilor și vârfurilor frunzei maronii în dafin de cireșCe înseamnă pete galbene pe copacul dragonului?În timp ce petele împrăștiate peCiteste mai mult »

Îngrijirea mandarului

la apăLa fel ca toate speciile de citrice, arborele de mandarină are nevoie și de multă apă, dar trebuie să dai dovadă de sensibilitate la udare. Planta nu trebuie să fie nici prea uscată, nici prea umedă, în special umiditatea prea ridicată duce la putrezirea rădăcinii temută. Cel mai bine este să udați întotdeauna când solul din oală s-a uscat la suprafață. Substratul ar trebui Citeste mai mult »

Murele și temuta vulpe tenie

Amenințarea reală și statisticile De fapt, tenia vulpii este o boală care se răspândește în Europa de câteva decenii și poate fi periculoasă nu numai pentru oameni, ci și pentru numeroase animale. Deoarece evoluția bolii poate duce uneori la dizabilități severe sau chiar la deces, factorii de infecție și potențialul abstract de risc ar trebui, de asemenea, să fie discutați în principiu. Cu toate acestea, reCiteste mai mult »

Un adevărat tratament: pur și simplu uscați gutuiul

Ingrediente: 10-12 gutui (mărime medie)1 litru de apă40 grame sirop de miere (varianta: sirop de pere) Pregătire ușoară: Procedați în același mod ca la fierberea fructelor. Fructele sunt frecate cu o cârpă moale și uscată. După spălare, curățați-le de coajă și tăiați-le.citește șiSfaturi practice cu privire la momentul recoltării gutuiului versatilStocarea gutuiilor a fost ușoară: ce ar trebui să aveți în vedereFierberea gutuiilor: sfaturi practice pentru un succes dulce Notă: Este necesară precauție cu semințele, acestea nu trebuie să se rupă.În pasul următor, tăiați gutui în cCiteste mai mult »

Înfășurați corect un ghiveci de flori

Modalități de ambalare a unui ghiveci de flori Există nenumărate modalități de a înfășura frumos un ghiveci de flori. În funcție de gustul dvs. personal, este suficientă hârtie de ambalat simplă sau celofan cu arcuri și articole decorative frumoase. Nu există limite în imaginația ta personală.citește șiReparați Citeste mai mult »

Ar trebui să se taie trandafirul decapotabil înainte de iarnă?

Cum este redus trandafirul convertibil? Mai întâi, tăiați cu atenție tot ce s-a estompat. Cât de mult se scurtează apoi planta, depinde de locul în care o hibernezi:Dacă trandafirul decapotabil se mută într-o cameră caldă, se face doar o ușoară tăiere de formă.Pentru iernat într-o cameră rece strălucitoare, puteți scurta lăstarii cu aproximativ o treime. Ca urmare, arbustul mCiteste mai mult »

Cum trebuie udat Monstera corect?

Se toarnă Monstera după cum este necesar - așa funcționează Nu respectați un program strict atunci când duceți udatorul la frunza ferestrei. Mai degrabă, echilibrul apei depinde de diverși factori, cum ar fi sezonul, locația locală sau mărimea plantelor. Cum se face corect:Scopul este un substrat umed care se usucă între timpCând suprafața este uscată, se toarnă bine până când coasterul se umpleSe toarnă coasterul după 10 minutePulverizați frunzele în mod regulat cu apă fără varVă rugăm să folosiți în principal apă de ploaie sau apă de la robinet decalcificată. Dacă o frunză de fereastră este tuCiteste mai mult »

Crește trifoiul norocos într-o oală timp de câțiva ani

Plantează trifoiul norocos în primăvară sau crește într-o oală pe tot parcursul anului Puteți crește trifoiul norocos într-o oală pe tot parcursul anului. Vara îi place când îl pui într-un loc însorit în grădină.citește șiSfaturi pentru îngrijirea trifoiului norocos în oală și grădinăTrifoi triunghiular norocos - îngrijire în oalăCreșteți singur trifoiul norocos din semințeLa sfârșitul lunii mai puteți planta trifoi norocos direct pe câmp. De asemenea, apreciază o locație însCiteste mai mult »

Trompetă de cățărat (campsis) - locație, îngrijire, iernare, reproducere

Ce locație preferă floarea trâmbiței? Florilor de trompetă le place cald, adăpostite și însorite, prin care „piciorul” - ergo rădăcinile - ar trebui să fie la umbră. Un loc însorit pe un perete al casei care radiază căldură este perfect.citește șiGaroafa - locație, îngrijire, reproducere și iernareMagnolia veșnic verde - locație, îngrijire, iernare, reproducereMomentul de glorie al florii trompetei Ce condiții de teren sunt ideale pentru trompeta de cățărat? Planta are nevoie de sol bogat Citeste mai mult »

Cel mai bun timp de recoltare pentru afine sălbatice proaspete

Plăcerea fructelor de vară din natură Afinele de pădure pot fi culese de obicei direct în pădure de la sfârșitul lunii iunie până la sfârșitul lunii august. În funcție de vremea din primăvară și începutul verii, această perioadă se poate deplasa înainte sau înapoi cu aproximativ una până la două săptămâni. Deoarece afinele nu se coc,Citeste mai mult »

Pot să-mi hrănesc ananasul câinelui?

Oferiți câinelui doar bucăți de fruct dintr-un ananas coptfructul nu trebuie să fie piureDatorită conținutului ridicat de acid din fructe, amestecați numai cantități mici cu furajeleBucățile de ananas sunt delicatese sănătoase între ele Ananasul necoapte este otrăvitor pentru câini Gradul de maturitate al unui ananas determină digestibilitatea acestuia. Fructele sunt adeCiteste mai mult »

Yarrow confuz cu plante cu aspect similar: periculos!

Pericole specifice datorate probabilității de confuzie cu șarpanta Este încă relativ inofensiv să-l confundați cu așa-numita spumă de pajiște, deoarece aceasta este, de asemenea, una dintre plantele comestibile. Situația este diferită dacă, în locul șarpei, un doppelganger otrăvitor, cum ar fi cucuta pătată sau hogweed-ul uriaș din Caucaz, este tăiat pentru a fi folosit în bucătărie, ca plantă medicinală sau pentru buchete uscate. La urma urmei, aceste doCiteste mai mult »

Semănatul ridichilor este puțin lucru și merită de două ori mai mult

Clasicul dintre ridichi este tuberculul roșu, rotund. Dacă doriți să experimentați, puteți semăna ridichi sferici, ovali sau cilindrici în diferite culori. Acestea sunt printre cele mai populare soiuri.Cherry Belle - tuberculi roșii cu gust ușor de untRaxe - tuberculi roșii cu gust ușor picantSora - de culoare roz cu becuri cărnoaseRudi - tubercul roșu închis, cu gust picantZlata - tubercul galben cu puțină căldurăcitește șiCum pot spune dacă pot recolta ridichi?Puteți cultiva ridichiCiteste mai mult »

Frunza colorată ca plantă de apartament

Frunza colorată nu este rezistentă Genul Caladium este originar din regiunile tropicale din America Centrală și de Sud. Deși planta își aruncă toate frunzele spre sfârșitul fiecărei perioade de vegetație și iernează doar în tubercul subteran, planta nu poate tolera temperaturi permanente cu mult sub 10 grade Celsius. Prin urmare, dCiteste mai mult »

Depozitarea sparanghelului decojit - așa funcționează

Păstrați sparanghelul curățat doar pentru scurt timp Practic, este recomandabil să consumați sparanghel curățat cât mai curând posibil, adică să nu-l păstrați prea mult timp. Rămâne la frigider maximum una până la două zile. Sparanghelul decojit își pierde rapid aroma și ingredientele valoroase.citește șiSparanghel pCiteste mai mult »

Care ierburi sunt cele mai bune pentru grădina de ierburi?

Ierburi anuale și bienale Multe dintre ierburile noastre culinare tradiționale, cum ar fi pătrunjelul, chervilul, săratul, mărarul, maghiranul și creșul aparțin acestui grup, precum și plantele vechi cultivate, cum ar fi algele de grădină sau purlanul. De obicei sunt destul de robuste și pot fi semănate direct în pat primăvara. Când este cel Citeste mai mult »

Îngrijirea adecvată a fizalului

Cât de des trebuie turnat un fizalis?Physalis este întotdeauna o plantă foarte însetată, necesarul său de apă, în special în timpul fructificării, este ridicat. Cel mai bine este să vă udați fizalisul la fiecare câteva zile, dar apoi din abundență. O altă udare este necesară atunci când stratul superior al solului s-a uscat. Cu toate acestea, Citeste mai mult »

Flori de salcâm - un prim vestitor al primăverii

Caracteristici optice În funcție de soi, florile de salcâm diferă în unele detalii, cum ar fi culoarea. Cu toate acestea, în principiu, toate au o formă similară.citește șiFapte interesante despre frunzele de salcâmZambila strugurilor - o scurtă prezentare generalăAșa arată o floare de ranunculă formă Florile de salcâm cresc în formă de paniculă pe ramurile arborelui foioase. Acestea atârnă în foCiteste mai mult »

Caise - congelate aproape la fel de gustoase ca cele proaspăt culese

Sortează fructele de caise Fructele de caise bine coapte au carne moale și, prin urmare, sunt deosebit de sensibile la presiune. Unul sau celălalt fruct poate fi deteriorat rapid. Doar fructele perfecte sunt potrivite pentru o durată lungă de valabilitate. Înainte de îngheț, sortați caisele care au următoarele caracteristici:VânătăiGăuriCreșterea mucegaiuluiși alte daunecitește șiUscarea caiselor - fructe dulci pentru tot anulCaise dulci: un vis sănătos plin de vitaminePăstrați caisele corect - bucurați-vă de fructe proaspete Miez de caise În primul rând, o baie de apă de curățare este la ordineCiteste mai mult »

Cele mai frumoase plante pentru grădina cu pietriș

Plante perene versatile Plantele perene joacă rolul principal în grădina cu pietriș. Sunt plante perene, erbacee, care cresc în fiecare an primăvara din muguri aproape de pământ sau chiar sub pământ. Diferitele tipuri de ciulin, de exemplu, aparțin cu siguranță într-o grădină cu pietriș, dar și suculente, cum ar fi planta de gheață, planta de sedum sau frunza grasă. Plantele perene de sCiteste mai mult »

Așa funcționează irigarea printr-un butoi de ploaie și fără pompă

Gravitatea înlocuiește pompa Multe sisteme comerciale funcționează cu pompe submersibile mici, deoarece apa din rezervor nu ajunge în zona de legume fără presiune. Cu toate acestea, dacă nu există nicio conexiune de curent în grădină, astfel de pompe nu pot funcționa - iar exemplele alimentate cu energie solară sunt extrem de nesigure, deoarece pompează numai atunci când soarele strălucește din cer. În schimb, putețiCiteste mai mult »

Pot să-mi văd piciorul de elefant?

Dacă piciorul de elefant devine de fapt prea mare, atunci puteți tăia copacul și îl puteți tăia la dimensiunea care vă este confortabilă. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la ferăstrău, ar trebui să considerați că va dura ceva timp până când piciorul elefantului va ajunge din nou la o dimensiune similară.citește șiTrebuie sCiteste mai mult »

Dezgropați și mutați liliacii - instrucțiuni și sfaturi

Liliachii vechi de multe ori nu tolerează mișcarea Dacă liliacul trebuie păstrat atunci când dezgropați și vă deplasați, ar trebui să luați în considerare cu atenție această măsură, în special cu un exemplar vechi. În ciuda robusteții sale și a tendinței de a lăsa să răsară numeroase puieți din rădăcini, copacii bătrâni recunosc adesea repoziționarea cu moartea ulterioară. Acest lucru se datorează în priCiteste mai mult »

Distanța optimă la plantarea pomilor fructiferi

Nu plantați pomi fructiferi prea dens Distanța importantă între plante este deosebit de importantă, astfel încât plantele lemnoase să se dezvolte sănătos și să aibă agățături bogate de fructe. Copacii care sunt prea strâns plantați sunt predispuși la diferite boli, mai ales bolile fungicide. Acestea apar deoarCiteste mai mult »

Cultivarea dvs. de bonsai din copaci locali - așa funcționează

Acest lucru vă va oferi un copac potrivit Copacii nativi oferă multe avantaje pentru educația bonsaiului: Materia primă este ușor de obținut (și ieftin!), Pentru că tot ce trebuie să faceți este să mergeți la pădure sau la parc; în plus, aceste specii sunt adaptate optim condițiilor climatice locale și au nevoie de ele fără îngrijiri suplimentare, cum ar fi iernarea într-o casă rece. În schimb, sunt bonsCiteste mai mult »

Chiparosul devine maro - care poate fi motivul?

Cauzele acelor maro de chiparos Dacă chiparosul are ace maro în interiorul copacului, acesta este de obicei un proces complet normal. Aici nu este suficientă lumină, așa că ace se usucă și cad.citește șiChiparosul devine galben - cauze și tratamentCare este rata anuală de creștere a unui chiparos?Găsiți locațiCiteste mai mult »

Plantarea căpșunilor în ghivece - soluția ideală pe balcon

Așadar, locația și substratul sunt corecte Pentru ca căpșunile să prospere în oală și să producă o recoltă bogată, locația și substratul ar trebui să fie adaptate nevoilor dumneavoastră. Aceste atribute sunt importante:locație însorită, caldă și protejată de ploaienu prea vânt, dar aerisitCa substrat, sol bun de plante în ghivece pe bază de compostcitește șiPlantați și îngrijiți căpșunile pe balcon - așa funcționeazăArpagic - planta ideală pentru ghivece și balcoaneAre sens să plantăm împreună căpșuni și roșii?Singurele oale de căpșuni care pot fi utilizateCiteste mai mult »

Cireșii au rădăcini diferite

Construirea rădăcinilor În funcție de forța formării lor, se face distincția între rădăcinile principale, minore și rădăcinile fibroase. Rădăcinile principale cresc mai mult sau mai puțin abrupt în jos. În funcție de natura solului, adâncimea rădăcinii lor poate fi de doi metri. Rădăcinile secundare Citeste mai mult »

Poți îngheța lucrurile care au fost dezghețate?

Ce probleme pot avea cu înghețarea repetată? Cele mai mari îngrijorări legate de înghețarea alimentelor dezghețate sunt de obicei de natură sănătoasă: atunci când alimentele sunt decongelate și încălzite încet, este posibil ca germenii dăunători să se așeze pe produse. Acest lucru poate strica mâncarea și poate deveni un pericol pentru sănătate pentru cei care o consumă.În funcție de tipul de proCiteste mai mult »

Aechmea: îngrijire adecvată

Origine și distribuțieRozeta lancei (bot. Aechmea fasciata) este una dintre cele aproximativ 180 de specii diferite din genul Aechmea, care la rândul său aparține familiei de bromelii și ananas (bot. Bromeliaceae). Planta populară de casă este răspândită în pădurile tropicale și subtropicale din Brazilia, dar se găsește și în alte regiuni din America Centrală și de Sud. Acolo planta epifitCiteste mai mult »

Înverziți decorativ o buturugă de copac

Modalități de a înverzi un trunchi de copac Planteaza floriVerde cu plante în ghivecePlantați plante cățărătoareMuscați trunchiulDacă nu faceți nimic, trunchiul copacului va deveni verde de unul singur. În timp, va crește mușchi. Astfel de trunchiuri de copaci arată foarte decorativ în grădinile rustice.citește șiPlantareCiteste mai mult »