ARHIVE DE CATEGORII: grădină

Utilul melc tigru (melc tigru)

esențialul pe scurt Melcul tigru sau melcul tigru arată ca un melc, dar este o insectă benefică care mănâncă melci în grădină.Caracteristic este marcajele colorante care îi dau numele, prin care specia poate fi ușor recunoscută.Melcii tigru sunt nocturni și, prin urmare, nu pot fi descoperiți decât foarte rar. Sunt omnivori șCiteste mai mult »

Oleanderul are frunze galbene - cauze și antidoturi

Locație nepotrivită Oleander iubește un loc cald la soare, care ar trebui, de asemenea, protejat de vânt. Planta mediteraneană nu tolerează vântul, devine galben. O schimbare de locație este, de asemenea, problematică, de exemplu atunci când se mută din iarnă în cartierele de vară. Acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu atenție și în etape, astfel încât planta să se poată obișnui cu ea.citește șiFrunzele bruneCiteste mai mult »

Trageți singur un măr dintr-un miez

Alegeți semințele de măr potrivite pentru cultivare În principiu, toate boabele de mere cumpărate într-un magazin sunt potrivite pentru, cu puțin noroc, să crească un măr. Cu toate acestea, în vederea viitorului, ar trebui selectată o varietate la cumpărare care să se potrivească climatului local. Dacă tu sau veCiteste mai mult »

Cele mai importante soiuri de căpșuni dintr-o privire

Soiuri selectate pentru recoltare timpurie Abia aștepți să te bucuri de primele căpșuni la începutul verii? Apoi, ar trebui să vă adânciți în următoarea prezentare generală cu cele mai bune soiuri de căpșuni de maturare timpurie:Donna: cel mai nou soi timpuriu cu fructe roșii deschise, dulci cu zahărDarselect: un imigrant interesant din sudul Franței cu o aromă minunatăLambada: soiul captivează cu roșu aprins, fructe strălucitoare și o dulceață unicăHoneoye: o varietate deosebit de bogată, cu căpșuni uniforme, roșii închiseDaroyale: fructele roșii până la roșu închis pot fi păstrate mult timpcitCiteste mai mult »

Dezinfectant din oțet și sare: raportul de amestecare

Cum funcționează amestecul de oțet și sare? Acidul acetic atrage umezeala din frunzele plantei. Acest efect este întărit de sare, care are un efect osmotic și usucă frunzele plantelor de buruieni. Când oțetul și sarea pătrund în sol, firele de rădăcină se usucă și buruienile nu mai pot absorbi apa.citește șiAșa mariCiteste mai mult »

Zamioculcas: sfaturi de îngrijire (pene norocoase)

Origine și distribuțieAbia de la începutul anilor 2000, Zamioculcas a cunoscut o creștere ca plantă de apartament necomplicată. Pur și simplu nu a fost cultivată în acest scop înainte, chiar dacă specia a fost descoperită și descrisă încă din secolul al XIX-lea. Locuința plantei, care aparține familiei Araceae, este Africa Centrală și de Est, unde specia este răspândită, în special în Kenya, Tanzania și Zanzibar. Acolo planta crește în prCiteste mai mult »

Folosiți făină de piatră în grădină

esențialul pe scurt Masa de piatră este o piatră foarte fin măcinată.În funcție de utilizarea intenționată, utilizați diferite tipuri.Făina de piatră din roca vulcanică este potrivită atât pentru îmbunătățirea solului, cât și pentru producerea de compost.Alte soiuri pot fi utilizate pentru combaterea bolilor fungice și a dăunătorilor. Ce este masa de piatră?Citeste mai mult »

Șobolani în grădină - informații despre raportarea obligatorie, caracteristici de identificare și control

esențialul pe scurt Șobolanii din grădină sunt notificați. Această obligație de raportare se aplică și în cazul în care există doar o suspiciune justificată.Sfaturile pentru șobolani în grădină sunt găuri, cuiburi, excremente de șobolani, străzi de mers pe jos și urme de roade.Puteți alunga sau lupta împotriva șobolanilor izolați fără otravă. Dacă șobolanii aleargă în gCiteste mai mult »

Buruienile târâtoare în gazon - identifică și luptă fără otrăvuri

esențialul pe scurt Buruienile cresc adesea din cauza lipsei de nutriențiFertilizarea și scarificarea previn buruienile; varul ajută la solul acidCel mai bine se combate buruienile manual; trebuie evitată utilizarea erbicidelorBuruienile perene trebuie îndepărtate înainte de formarea semințelor Top 10 buruieni cu gazon târâtor - identificatori Buruienile târâtoare în gazon sunt caracteristice creșterii prostrate cu alergători lungi, epici. Plantele nedoriCiteste mai mult »

Verbena: plantă și îngrijire

Origine și distribuțieVerbele aparțin familiei verbenei (Verbenaceae) și, prin urmare, sunt adesea denumite „verbene”. Genul este originar din regiunile calde din America de Sud, dar unele specii își au originea și în alte părți ale lumii. Specia sălbatică europeană Verbena officinalis (verbena) a fost considerată o plantă medicinală din cele mai vechi timpuri și a fost preferată pentru naștere și leziuni. Majoritatea verbenelor Citeste mai mult »

Tăiați tare bușul și întineriți-l

Caseta necutată îmbătrânește Arborii de cutie arată cel mai bine atunci când prezintă o creștere densă, bine ramificată. Cu toate acestea, acest lucru este posibil doar prin tăierea regulată, care aduce întotdeauna plantele în formă. Dacă, pe de altă parte, nu sunt tăiate, vor începe să se chelească din interior după câțiva ani. La rândul său, acest lucCiteste mai mult »

Arțar japonez - îngrijire, tăiere, boli, iernare

Cât de des trebuie să udați arțarul japonez? Deoarece arțarul japonez este una dintre rădăcinile puțin adânci și, de asemenea, preferă întotdeauna umezeala ușoară, udarea regulată este esențială, în special în lunile de vară fierbinți și uscate. Asigurați-vă, totuși, că nu se formează exces de apă, deoarece arborele este extrem de sensibil la aceasta. Cel mai bine este să udați Citeste mai mult »

Recunoașteți, tratați și preveniți mușcăturile de acarieni din iarbă

esențialul pe scurt Acarienii de iarbă nu mușcă oamenii; Acarienii de toamnăLămâile feliate sau ceapa și alcoolul dezinfectează mușcăturaChiar dacă mușcătura este foarte mâncărime, evitați să o zgâriați, deoarece poate duce la inflamațiiMușcăturile pot fi periculoase pentru copii și persoanele care suferă de alergii Acarianul ierbii la oameni? Zonele cu mâncărime lângCiteste mai mult »

Cele mai bune 5 sfaturi împotriva trifoiului din gazon

Sfat 1: luptați manual cu perseverență Pentru a îndepărta trifoiul alb răspândit de pe gazon, grădinarii cu o grădină cultivată natural optează pentru control manual. Deoarece trifoiul alb este mai puțin încăpățânat decât speciile sale, există șanse mari de succes. În stadiile incipiente ale infestării cu măcriș sau trifoi de corn, pot fi luate în considerare și următoarele metode pentru a elimina în mod fiabil buruienile:Utilizați tăietorul de plivit pentru a apuca trifoiul împreună cu rădăcina, agitați-l ușor și scoateți-l din gazonRidicați zonele infestate mai mari adânc din pământ cu picăRepCiteste mai mult »

Când se taie lavanda

De ce trebuie să tăiați lavanda? Din punct de vedere botanic, lavanda este un subarbust. Ca atare, planta cu creștere puternică - multe tipuri de lavandă pot crește până la un metru înălțime și la fel de largă - tind să se lignifice de jos odată cu înaintarea în vârstă. Acolo unde lavanda este deja lignificată, nu cresc frunze și flori noi. În limbajul grădinăriCiteste mai mult »

Deșeurile de jder - un semn al unui teritoriu

esențialul pe scurt Deșeurile de jder pot fi identificate după mărime, formă și consistență și diferențiate de deșeurile pisicilor, ratonilor, aricilor sau șobolanilor. Toaletele din jder sunt, de asemenea, tipice.Soluțiile pot apărea în grădină dacă oferă condiții de viață optime. Casele și mașinile nuCiteste mai mult »

Când este cel mai bun moment pentru a planta coacăze?

Când este cel mai bun moment pentru a planta coacăze? La fel ca aproape toate tufișurile de boabe, coacăzele vor crește cel mai repede dacă le plantați în toamnă. Acest lucru este valabil mai ales pentru tufișurile cu rădăcină goală care au fost livrate fără sol sau pe care le-ați propagat singur.citește șiCând esCiteste mai mult »

Combaterea furnicilor în gazon - cele mai bune 10 sfaturi

Sfat 1: Mutați cuiburile furnicilor - turul blând Grădinarul prietenos cu animalele nu condamnă la moarte furnicile ocupate doar pentru că s-au așezat în gazon. În schimb, controlul furnicilor își propune să motiveze insectele să se mute într-un alt adăpost. Cu toate acestea, această întreprindere este încununată de succes numai dacă regina se alătură poporului ei. Acesta este modul înCiteste mai mult »

Cum se taie Buddleia

Tipul potrivit de tăiere pentru fiecare obiectiv - tabel cu date Flori generoase, creștere bună, viață lungă și întinerire - toleranța bună la tăiere a liliacului de vară îndeplinește aproape orice cerere a grădinarului. Tabelul următor rezumă toate tipurile de tăieturi cu cele mai bune date:citește șiFrunze galbene pe buddleia - cauze și măsuriBuddleia necesită cea mai mare distanță posibilă de plantareCreșterea liliacului de vară pe an - cât de mare devine?Tipul tăiatStabilirea obiectiCiteste mai mult »

Castanul norocos: caracteristici și îngrijire

originePachira acuatica este adesea numită pur și simplu Pachira în Europa Centrală. Un nume banal banal este, de asemenea, castanul norocos - pentru că în învățăturile Feng Shui, pachira acuatica, ca multe alte plante, are și o semnificație simbolică ridicată: se presupune că aduce fericire și prosperitate.citește șiSfaturCiteste mai mult »

Când cresc ciupercile porcini?

Sezonul ciupercilor porcini începe în iunie Practic, puteți colecta ciuperci boletus proaspete între mai / iunie și noiembrie - cu condiția ca vremea să coopereze. Un an bun de boletus începe cu un arc umed. Cu toate acestea, dacă este prea uscat, bucuria de a colecta toamna va fi foarte probabil înnorată. Sezonul luCiteste mai mult »

Tăierea viței de vie - tutorial cu instrucțiuni

Lucruri de știut despre creștere Pentru a începe cu tăierea perfectă a viței de vie, vă invităm la o scurtă excursie în elementele de bază botanice. Tipul și întinderea tăieturii pot fi mai bine evaluate dacă sunteți familiarizați cu următoarele aspecte:Vița de vie este cățărătoare, tufișuri de boabe cu o creștere puternică de până la 10 metri înălțimeCultivarea în grădină și pe balcon necesită un ajutor pentru alpinismFlorile și fructele prosperă în lăstarii din acest an, care provin dintr-un cadru de lungă duratăMugurii au fost plantați în anul precedentPerioada de înflorire se extinde de la mCiteste mai mult »

Cum se taie o iarbă ornamentală

Nu întrerupeți protecția naturală de iarnă Părțile de plante supraterane ale ierburilor ornamentale - tulpini și frunze - servesc drept protecție naturală în timpul iernii, printre altele, împotriva umezelii din zona rădăcinii. Dacă tăiați părțile plantei toamna, riscați ca iarba ornamentală să sufere de umezeală stagnantă.citește șiIarbă ornamentCiteste mai mult »

Omizi verzi pe plante - specii și plante furajere

Identificați omizi verzi Natura nu îl ușurează pe grădinarul hobby atunci când omizi verzi încep brusc să mănânce pe salată. Poate fi omizele moliilor de zi și de noapte, precum și larvele himenopterelor, cum ar fi mușchiul. Culoarea corpului este variabilă. Există exemplare de culoare galben-verde până la negru-verde și unele strălucesc într-un verde neon otrăvitor. Printre omizele flutuCiteste mai mult »

Cum să ai grijă de Clivia - sfaturi și trucuri

Plantează clivia Plantați un Clivia adult în sol normal. Dacă doriți să crească o plantă tânără dintr-un Kindel, puneți-o într-un amestec de turbă și nisip. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este la scurt timp după înflorire. Clivia ar trebui repopulată aproximativ la fiecare trei până la patru ani.citește șiCum să vă Citeste mai mult »

Identificați și controlați bug-urile din casă

esențialul pe scurt Pentru a identifica gândacii din casă, informațiile despre locație sunt importante. Parazitele pot fi clasificate aproximativ în funcție de culoare, dimensiune sau caracteristici vizibile.Pentru o identificare exactă a speciei, este util să comparați insectele găsite cu imagini ale materialului tipic și dăunătorilor de depozitare.Dăunătorii au Citeste mai mult »

Nasturtium: plantare și îngrijire

Origine și distribuțieNasturțiul mare (bot. Tropaeolum majus) provine din America Centrală și de Sud, unde crește sălbatic în special în Brazilia și Peru, dar și în Chile și Bolivia. Este probabil cel mai cunoscut reprezentant al familiei nasturtium din aproximativ 90 de specii (bot. Tropaeolaceae), care este forma de grădină utilizată în această țară, un hibrid. Forma sălbatică estCiteste mai mult »

Cum să vă tăiați corect salcia Arlequin - Tutorial de tăiere a trunchiului și a arbuștilor

Tăiați abil arlequinul sub tufișuri - toate tipurile de tăieturi și curmale Genul multifacetic de salcii (Salix) oferă grădinarilor de acasă unul dintre cei mai colorați copaci ornamentali pentru un design imaginativ de grădină cu varietatea pestriță „Hakuro Nishiki”. Bijuteria este cunoscută sub numele de „Arlequin Willow” (Salix integra) și și-a găsit drumul din Asia de Est către grădinile noastre în 1979. Aspectul se caracterizează Citeste mai mult »

Tăiați iasomia reală corect

Iasomia reală este ușor de tăiat Iasomia reală poate fi tăiată oricând. Acest lucru vă permite să păstrați planta ornamentală într-o formă bună și, dacă doriți, să o trageți în sus pe spalier ca plantă cățărătoare.citește șiCum să tăiați corect iasomia reală și falsă - tăierea în tutorialIasomia adevărată nu este rezistentă!Este otravă adevărata iasomie?Ar trebuiCiteste mai mult »

Gândac negru mare - specie comună

Gândacii negri comuni Există numeroși gândaci negri, dar doar câțiva sunt adepții culturii și se așează în locuințele umane. Multe dintre ele nu sunt dăunători, ci devin doar o pacoste în număr mare. În funcție de specie, gândacii ating o dimensiune cuprinsă între 10 și 80 de milimetri. Deși multe dintre aceCiteste mai mult »

De unde știi dacă ciupercile sunt rele?

Așa puteți spune dacă ciupercile sunt încă bune Puteți recunoaște ciupercile proaspete după aceste caracteristici:cap închis, maxim semiînchisLamelele sunt de culoare maro deschis până la mediuPălăria și tulpina se simt uscate și fermeInterfețele sunt luminoaseCiuperca este crocantă și are un miros plăcut de pământcitește șiSezonul ciupercilorCiupercile ca ingredient alimentar pentru câiniUnele ciuperci pot fi otrăvitoareDacă ciupercile arată și miros așa cum este descris, acestea sunt încă bune și cu siguranță pot fi folosite. Chiar și vânătăile mai mici - recuCiteste mai mult »

Narcisele s-au estompat: ce să fac acum

Perioada de înflorire a narciselorNarcisele înfloresc în momente diferite, în funcție de specie. Majoritatea tipurilor de narcise înfloresc între martie și aprilie. Dar există și exemplare care înfloresc încă din februarie sau care nu au florile până la începutul lunii mai.citește șiDe ce narcisele nu sunt întotdeauna pereneAtenție proprietarii de pisici: Narcisele sunt otrăvitoare pentru pisiciSunt narcisele rezistente sau dependente de iernare? Tăiat după înflorireCiteste mai mult »

Semănați arpagicul în aer liber

Cultivarea semănând nu toate soiurile Cu toate acestea, acest tip de cultivare este destul de dificil. Pe de o parte, acest lucru se datorează faptului că nu toate varietățile de arpagic pot fi cultivate din semințe - unele arpagicuri pot fi propagate numai prin împărțirea lor - și, pe de altă parte, deoarece propagarea prin semințe nu este în general atât de ușoară din cauza unor posibile mutații. În plus, arpagicuCiteste mai mult »

Îndepărtarea inteligentă a gazonului vechi - cele mai bune 4 opțiuni

Îndepărtarea gazonului cu grăsime musculară - laborioasă, dar ieftină Cea mai simplă metodă de curățare a unui gazon este, de asemenea, cea mai obositoare. Singurul material de lucru este pică, astfel încât în ​​acest caz numai eliminarea ar putea duce la costuri. Cum se procedează:Tundeti gazonul cat mai scurt posibilMai întâi îndepărtați toate buruienile rădăcinii, cum ar fi păpădia și iarba de pământ, cu un tăietor de buruieniPătrunde gazonul vertical cu picăApoi glisați pică orizontal sub gazon și ridicați-o bucată cu bucatăcitește șiÎndepărtați sau dezgropați peluza veche?Combaterea furniciCiteste mai mult »

Bromelia: îngrijire și soiuri

origineBromeliile nu numai că arată exotice, ci și exotice: zona lor de origine este așa-numita Neotropică, care se întinde în principal peste America de Sud și Centrală, dar și peste Indiile de Vest. Habitatele lor originale sunt, prin urmare, foarte diferite în ceea ce privește clima decât în ​​latitudinile noastre - și anume, mai presus de toate tropicale calde, umede și care nu sunt supuse celor patru anotimpuri. Cu toate acestea, uCiteste mai mult »

Calathea ca plantă de apartament - îngrijire și localizare

Calathea ca plantă de apartament - locația potrivită Parțial umbrit până la întunericfără soare direct la amiazăprotejat de curenți de aerumiditate crescutătemperaturi nu prea scăzuteLumina directă a soarelui face ca frunzele Calathea să devină maronii și să cadă. O fereastră în care coșul face soare doar dimineața și seara este o opțiune bună.citește șiCalathea îi placCiteste mai mult »

De ce boli suferă tufa fusului?

Cu toate acestea, prevenirea este chiar mai bună decât orice tratament. Locația ideală și îngrijirea potrivită vă vor menține tufa axului sănătoasă și rezistentă. Puteți preveni infestarea cu mucegai prin pulverizarea ocazională a unui bulion de urzică sau a unei soluții de coadă de cal.citește șiCare esteCiteste mai mult »

Addenda Hebe este doar parțial rezistentă

Addenda Hebe poate tolera doar temperaturi scăzute sub zero Chiar dacă se descrie adesea altfel în descrierile plantelor, soiul Hebe addenda nu este rezistent la iarnă. Poate rezista la îngheț până la o temperatură de minus 5 grade, dar chiar și asta pentru o perioadă scurtă de timp.citește șiHebe sau Strauchveronika sunt doar parțial rezistenteHebe andersonii nu este rezistent!Hebe armstrongiCiteste mai mult »

Mănâncă măcriș din natură sau din propria grădină

Mănâncă măcriș crud sau nu? Practic, puteți mânca și frunze tinere și suculente de măcriș crude, deoarece planta nu este cu adevărat toxică atunci când este consumată în cantități normale, în ciuda ingredientelor sale speciale. La urma urmei, frunzele de măcriș conțin multă vitamină C și alte ingrediente valoroase. Cu toate acestea, datoriCiteste mai mult »

Când ajută îngrășămintele de fier împotriva mușchiului? - Sfaturi împotriva peluzelor acoperite cu mușchi

Terenul pare să aibă doar un deficit de fier Solul normal de grădină conține elementul fier din abundență. Dacă mușchiul se răspândește agresiv în gazon în timp ce ierburile nobile devin galbene, aceste simptome indică, fără îndoială, un deficit de fier. Acest paradox se datorează faptului că rădăcinile ierbii nu au acces la depozitele bogate de fier din sol. Înainte de a stropi înCiteste mai mult »

Păstrează usturoiul sălbatic și păstrează-i aroma

Cel mai bun timp de recoltare pentru usturoiul sălbatic Usturoiul sălbatic nu poate fi recoltat proaspăt tot timpul anului, deoarece își lasă frunzele să crească proaspete din pământ în fiecare primăvară și se retrage complet în bulbul său asemănător rădăcinilor la sfârșitul verii. Dar nu este adevărat Citeste mai mult »

Mușețel de câine: îngrijire și soiuri

origineGenul mușețelului canin, latin anthemis, apare cu un total de aproximativ 100 de specii în principal în Europa Centrală și de Sud. În funcție de specie, zonele lor de distribuție variază de la nordul Europei până la zone în special sud-estice, cum ar fi Grecia, Turcia, Israel și nordul Africii.citește șiMușeCiteste mai mult »

Limitarea corectă a grădinii - așa vă varul vă promovează plantele ornamentale și utile

Recunoașteți lipsa de var - așa funcționează Dacă observați în mod regulat ce plante se așează singure în grădina dvs., veți primi informații valoroase despre calitatea solului. Plantele indicatoare pentru deficiența de var în fazele incipiente sunt mușchiul, trifoiul de iepure, măcrișul, panselita de nisip și coada calului. Într-un stadiu avanCiteste mai mult »

Rafinarea cu succes a viței de vie - metoda lemn-pe-verde

Pregătirea orezului de bază și nobil Viile americane sunt utilizate în general ca bază în Germania, deoarece s-au dovedit a fi extrem de rezistente la filoxera periculoasă. Ca parte a rafinamentului folosind tehnica lemn-pe-verde, ambele părți sunt conectate între ele prin altoire. Următoarele lucrări pregătitoare joacă un rol central pentru procesul de succes:în februarie tăiați puternic substratul pentru a atrage multe lăstari puternici de apă Tot în februarie, tăiați vița de vie, înfășurați-o în folie de plastic și păstrați-o la 5 grade Celsius fiecare mugură nobilă trebuie să aibă cel puțin Citeste mai mult »

Ardei înțepați - dar fă-o bine

Când poți intepa ardei? Ai cultivat tu ardei chiar acum câteva săptămâni? Acum răsadurile se strâng reciproc și se ridică rapid. Când ați format prima pereche de frunze, este momentul potrivit pentru a înțepa. Cu aceasta creați mai multă distanță între plante. Își pot răspândi mai bine tulpinile și frunzele. De ce aveți nevoie pentCiteste mai mult »

Îngrijirea în mod corespunzător a ierbii - astfel iarba ornamentală o face mare

Ar trebui să ud apă regulată? Nevoia de udare scade odată cu înaintarea în vârstă. Vă rugăm să udați în mod regulat o iarbă proaspăt plantată imediat ce suprafața pământului s-a uscat. Faceți acest lucru în primii doi ani. Un Panicum virgatum bine stabilit ar trebui să fie udat bine o dată sau de două ori pe săptămână în seceta de vară. În caz contrar, iarba ornamenCiteste mai mult »

Bulbi pe orhidee - informații despre funcție și tăiere

Ce sunt de fapt becurile? Ca epifite, orhideele își folosesc rădăcinile pentru a se ține pe ramuri sau roci. Cu rădăcinile lor aeriene, extrag umiditatea vitală și substanțele nutritive din ploaie. Pentru ca orhideele epifite să nu trebuiască să trăiască „de la mână la gură”, ele produc bulbii pentru depozitare. Acestea sunt părți înCiteste mai mult »

Metode de propagare a măceșului

Semănat: Pentru pacient Pentru a face acest lucru, fructele coapte de trandafir coapte se culeg toamna după primul îngheț. La domiciliu, nucile / miezurile conținute sunt eliberate de coajă și pulpa de fructe.citește șiCând începe și se termină recoltarea șoldului de trandafir?Șoldul de trandafir: care sunt caracteristicile sale de fructe?Planta de trandCiteste mai mult »

Înmulțiți parul de piatră în sine

Scoateți pera de stâncă din semințe Aveți nevoie de puțină răbdare pentru a crește para de stâncă din semințe, deoarece răsadurile cresc inițial relativ lent. În ceea ce privește semințele, este important să știm că semințele unei pere de rocă sunt capabile să germineze numai după o perioadă rece. Chiar și semințele colecCiteste mai mult »

Ridicarea butașilor din palmă - este posibil?

Nu puteți tăia ramuri din palmieri În utilizarea germană, unele plante de interior sunt numite palmieri, cum ar fi yucca, care nu sunt deloc palmieri „reali”. Datorită structurii palmierilor, numai lăstarii laterali, cunoscuți în jargonul tehnic sub numele de Kindel, pot fi separați și utilizați pentru reproducere.citește șiPalmaCiteste mai mult »

Combate în mod eficient knotweed

Luptă împotriva tufei Knotweed este o plantă populară de cățărat și o alegere bună atunci când suprafețele mari trebuie să fie înverzite. La urma urmei, nu este fără motiv că planta, care crește până la nouă metri pe an, este poreclită „Confortul arhitectului”. Datorită creșterii sale puternice și a faptului că rădăcinile sale ajung la câțiva metri în pământ, nuțele pot fi distruse doar cu mare dificultate. Practic, există doar două opțiuni:DiCiteste mai mult »

Soiuri noi de zmeură fără spini

Plantează zmeură fără spini Spinele plantelor de zmeură sunt mult mai moi decât cele ale murelor. Dar încă interferează cu recoltarea. Mâinile și brațele zgâiate nu pot fi evitate atunci când culegeți soiurile de zmeură întărite cu spini.citește șiCe soiuri de zmeură sunt potrivite pentru cultivarea în grădină?Zmeura fara seminteCactuCiteste mai mult »

Construiți un ecran de confidențialitate din piatră în grădină

Considerații preliminare înainte de ridicarea ecranelor de piatră Înainte de a putea începe să ridicați un ecran de confidențialitate din piatră în propria grădină, trebuie mai întâi clarificate cele mai importante întrebări despre următorii factori:reglementări legale / permise necesareStabilitatea subsoluluiProiectarea materialului și a suprafețeiValoare adăugată ecologică sau practică a zidului de piatră ridicatcitește șiRidicați un zid de piatră ca ecran de confidențialitateIdei pentru un ecran creativ de confidențialitate în grădinăInfilați un ecran de confidențialitate în gardÎn multe cazuCiteste mai mult »

De ce îmi pierde frunzele?

Un prim semn de avertizare - frunze decolorate Înainte ca Holly să-și vărsă frunzele, frunzele sale devin galbene. În mod ideal, reacționați acum și astfel preveniți mai rău. De obicei, lipsa sau excesul de umiditate este motivul frunzelor galbene sau maronii. Ilex nu tolerează prea bine apariția apei sau perioadele de uscare prelungite.citește șiDe Citeste mai mult »

Pentru flori mereu recurente: înmulțiți cu succes mușcate

Propagați mușcate folosind butași Cel mai simplu mod de propagare a mușcatelor este vegetativ folosind butași. În acest fel, puteți înmulți și plante deosebit de frumoase, deoarece butașii sunt clone ale plantei mamă și, prin urmare, sunt complet aceleași. Cel mai bun moment pentru tăierea butașilor este sfârșitul verii / începutul toamnei, adică lunile august și septembrie.Tăiați lăstarii pe juCiteste mai mult »

Cum pot atașa în mod optim un leagăn?

Agățați un leagăn pe copac / copaci Cel mai simplu mod de a „înființa” un leagăn este să-l atârni de un copac sau între doi copaci. Pentru ca leagănul să atârne în siguranță de un copac, acesta trebuie să aibă o ramură stabilă la o înălțime adecvată. Puteți agăța cu ușurință o tablă oscilantă pe ea.citește șiCum pot atașa un leagăn înCiteste mai mult »

Plantați și îngrijiți laptele

Plantarea corectă a laptelui Timpul de plantare pentru lapte începe în primăvară, când nu mai există frică de înghețuri tardive de la mijlocul lunii mai. Pregătiți un sol fin sfărâmicios în locația însorită până la parțial umbrită, caldă și protejată. În acest timp, mingea rădăcinii Euphorbia încă în ghiveci este lăsată să se înmoaie într-un vas cu apă până când nu mai cresc bule de aer. Plantarea se desfășoară în mod corespunCiteste mai mult »

Crini - depinde de locație!

Soarele în câmpul vizual și umbra de pe piciorToți crinii adoră locațiile însorite până la umbră. Dacă este ușoară și caldă, aceste plante sunt de obicei înflorite. Este mai bine să plantați soiuri mai întunecate la umbră parțială. Zona rădăcinii este recunoscătoare atunci când este la umbră. Acoperirea solului și florCiteste mai mult »

Când ar trebui tăiată amaryllis după înflorire?

Tăiați steaua cavalerului în etape - Cum să o faceți bine O amaryllis îngrijită cu dragoste ne încântă cu florile sale până în februarie. La sfârșitul perioadei de înflorire, se dă lovitura inițială pentru perioada de creștere de vară, care la rândul său duce la o fază de odihnă de toamnă. Unul dintre factorii cheiCiteste mai mult »

Tunderea arborelui de oțet - un ghid

Oțetii trebuie tăiați? Oțetii cresc ca arbuști cu mai multe tulpini, cu o coroană largă. În natură, copacii ating înălțimi cuprinse între trei și cinci metri. În condiții favorabile, pot atinge înălțimi cuprinse între șapte și zece metri. Arborele de oțet nu are nevoie de tăiere. Această măsură de întreCiteste mai mult »

Creați gazon adevărat pe balcon

O adevărată peluză pe balcon Oricine intenționează să creeze un adevărat gazon pe balcon trebuie să acorde atenție câteva puncte de bază:Verificați statica balconuluiDacă este necesar, întrebați proprietarulAplicați folie impermeabilăFurnizați un strat de drenajAtașați conductele de canalizareAplicați gazoncitește șiRidicați gazonul - așa creșteți suprafața gazonuluiPur și simplu lăsați gazonul în urmă după tunsCreați un gazon nou - așa funcționează cu semințe și gazonStatica îndeosebi joacă un rol crucial. Pământul nu numai că este foarte greu, daCiteste mai mult »

Nasturtiums - așa funcționează însămânțarea

Turnarea corectă Pentru ca nasturțiul să crească luxuriant și tendril, are nevoie de multă apă. Cu toate acestea, ar trebui evitată înghițirea apei, deoarece nu îi place deloc. A da mult îngrășământ poate fi bine intenționat, dar face ca nasturțiul să formeze numeroase frunze și să înflorească cu greu. Puțin compost în primăCiteste mai mult »

Se poate pune cenușă pe compost?

Adăugați doar cantități mici de cenușă la compost Obișnuit să fie o problemă normală eliminarea cenușii pe compost. În zilele noastre, compostarea cenușii nu mai este în întregime inofensivă. Acest lucru se datorează poluării crescute a mediului, datorită căreia lemnul este contaminat în special cu multe metale grele.citește șiCenușă pe cCiteste mai mult »

Hibernarea corect a buștenilor - sfaturi și sugestii

Boxul este rezistent Deoarece cutia este insensibilă la îngheț, o puteți lăsa calm în grădină iarna. Doar soiurile de frunze pestrițe, cum ar fi „Elegantissima”, sunt mai sensibile și ar trebui cultivate numai în locuri ușoare de iarnă și prevăzute cu protecție pentru iarnă în grădină. Dar, indiferent dacă suCiteste mai mult »

Cum să cultivați un copac fructifer mic în găleată - tipuri și îngrijire

Tipuri de fructe și tipuri potrivite pentru cultura găleții Desigur, nu toate tipurile și tipurile de fructe sunt potrivite pentru păstrarea în ghivece. Pomii fructiferi mari, de exemplu, nu-și au locul într-o jardinieră îngustă. La fel ca speciile și soiurile cu creștere rapidă, acestea nu sunt potrivite pentru păstrare în ghivece, deoarece de obicei trebuie pregătite pentru iarnă înainte ca fructele să se coacă. Unele soiuri de mereCiteste mai mult »

Diferitele soiuri de pepene galben

Pepenele de miere și alți pepeni de zahăr Pepenele albastru este o subspecie a așa-numitelor pepene galben. Reprezentanții lor cei mai cunoscuți sunt următoarele soiuri de pepene galben:Pepene charentaisPepene galbenGalia pepene galbenPepene futuroPepene dulce sau canar galbencitește șiOriginea pepene galbenPoți congela un pepene galben?Sezonul peCiteste mai mult »

Florile de oregano - un condiment delicios pentru multe ocazii

Florile: comestibile și foarte aromate Oregano dezvoltă pseudo-panicule dens împachetate cu inflorescențe la vârfurile lăstarilor, din care florile mici ale buzelor se dezvoltă de la începutul lunii iulie până la sfârșitul lunii septembrie. Florile albe, roz pal sau violet au un miros foarte aromat și servesc drept sursă de hrană pentru numeroase insecte.citește șiPămânCiteste mai mult »

Fasole din propria grădină - așa funcționează însămânțarea

Semănatul direct în pat Începi să semeni fasolea la mijlocul lunii mai, când sfinții de gheață s-au terminat. Apoi, temperatura podelei ar fi trebuit să se încălzească la 10 grade Celsius necesare.citește șiAșa funcționează pre-germinarea boabelorPlantarea de fasole în grădină a fost ușoarăFasolea crudă este otrăvitoareDeoarece fasolea are nevoie doar de aproximativ 100 de zile pentru a coace, puteți semăna până în iulie. Eșalonat sau crescut unul duCiteste mai mult »

Tăierea verzei curry - sfaturi și trucuri

La ce ar trebui să fiu atent când tai? Iarba de curry răsare slab sau deloc din lăstarii lemnoși. Prin urmare, ar trebui să tăiați întotdeauna ceva deasupra bucăților de lăstari lemnoase. Acolo planta este încă moale și poate încolți și ramifica cu ușurință la interfețe. Cel mai bine este să tăiați întotdeauna lăstari întregi, nu doar vârfurile, acest lucru va menține arbustul într-o formă armonioasă.citește șiCum să vă îngrijiți plaCiteste mai mult »

Înlocuitor de gazon de la acoperișul solului veșnic verde

Acesta este motivul pentru care ar trebui să plantați numai acoperirea solului veșnic verde Plantele selectate pentru înlocuirea gazonului trebuie să-și păstreze frunzele chiar și iarna. În caz contrar, zona nu este o vedere decorativă în timpul iernii.citește șiÎnlocuirea gazonului de la acoperirea solului rezistent și perene pereneStar mușchi - înlocuitorul de gazon veșnic verde, ușor de întreținutÎnlocuirea gazonului este doar parțial rezistentăÎn acest caz, veșnic nu înseamnă neapărat că frunzele trebuie să fie verzi, ci doar că nu își pierd frunzele în sezonul rece.Plantați o zonă mică, cu Citeste mai mult »

Perfect pentru grădini mici: copaci sferici

Ce sunt copacii globului? În principiu, există două forme diferite de arbori sferici. Primul include copaci care nu cresc sferic în mod natural, dar pot fi tăiați în orice formă. Exemple tipice în acest sens sunt bușul comun și diferiții chiparoși falși. Cu toate acestea, acest articol este despre a doua formă de arbori sferici: Acestea sunt soiuri speciale, care tind să rămână mici și au o coroană rotundă în mod natural. Acești copaci rareori Citeste mai mult »

Hortensiile roșii au nevoie de solul potrivit

Culoarea hortensiei depinde de substanțele din solHortensiile au nevoie de soluri acide pentru a absorbi aluminiul necesar pentru nuanțarea intensivă. Dacă solul este doar puțin acid sau ușor alcalin, florile hortensiei devin întotdeauna un roz delicat.citește șiHortensiile rezistente au nevoie de protecție suplimentară pentru iarnă?Hortensiile Citeste mai mult »

Trandafirul fermier și hollyhock - sunt aceeași plantă?

Bujorul - o scurtă prezentare generală Bujorul comun este probabil cel mai cunoscut tip de bujor. Se potrivește minunat în grădina clasică a cabanei. Poate de aceea a primit numele Bauernrose. Cele mai multe flori duble în roz, roz sau alb au o dimensiune de până la 20 cm. Sunt, de asemenea, decorațiuni minunate în cameră în vază. Perioada de îCiteste mai mult »

Mazăre de zahăr congelată pentru o bucurie crocantă pe tot parcursul anului

Ce sunt mazărea de zahăr și pentru ce se folosesc? Mazărea de zahăr sunt păstăi de mazăre care au fost recoltate necoapte. Asta înseamnă: mazărea nu este încă coaptă, deci există mazăre mici în păstăile plate. După cum sugerează termenul francez „Mange-tout” („mâncați totul”), mazărea de zăpadă poate fi consumată întreagă. Termenii mazăre de zăpadă și mazăre Citeste mai mult »

Dezgropați bambusul crescut - așa funcționează

Soiurile de bambus care formează arboret sau pot fi îndepărtate relativ ușor. Acestea includ, de exemplu, Fargesia nu rezistentă. Acestea formează noi tulpini direct din rădăcină și se răspândesc doar încet. Ele seamănă mai mult cu smocuri mari de iarbă decât câmpuri de bambus.citește șiÎndepărtați bambusul pentru totdeaunaBambusul în creștere a fost ușorPropagarea bambusului - toate posibilitățile dintr-o privire Fii atent cu soiurile de bambus fără limite În plantația de bambus, rizomii se ramifică într-o asemenea măsură încât lăstarii de bambus răsar din pământ în toată grădina. Și nici nu seCiteste mai mult »

Ardei iute - ardeii cu o aromă specială

Familia ardeiului este numeroasă Boiaua aparține genului de plante Capsicumeste un termen generic pentru multe tipuri diferite de legumedisponibil în diferite culori (adesea portocaliu, galben, roșu sau verde)fructele lor aparțin fructelor de pădurevine din America Ardeii iuti disponibil în numeroase arome (de la dulce, la sărat până la picant)potrivit pentru uscare, umplere sau prăjireeste poreclit "Paprika de condimente"sunt adesea confundate cu ardei iutecu cât este mai mic, cu atât este mai ascuțit Ardeiul iute este o subspecie a ardeiului gras Atât creșterea plantei, cât și fructele acesteiCiteste mai mult »

Soiuri de agrișe recomandate pentru grădina hobby

Clasici verzi Acestea sunt de culoare verde-galben până la sclipitoare albicios și s-au dovedit în grădini de acasă de generații. Nu există nimic în neregulă cu următoarele soiuri: Minge verde: coajă netedă, translucidă, cu gust ușor acru, înălțime de 100 de centimetri Leul alb: varietate veche cu fructe rotunde, deosebit de suculente și dulci, potrivite pentru cultura cu cadăRegele Trumps: fructe de pădure galbene, suculente, roșu marmorat, ideal pentru consum direct din tufiș și pentru înghețcitește șiSoiuri recomandate de trandafiri de arbustCele mai bune soiuri de roșii de vită pentru grădinCiteste mai mult »

Cum își opresc concurenții narcisele dintr-o vază

Mama strica starea de spirit a altor floriNarcisele conțin substanțe toxice. O parte din ea este slabă și iese când narcisele sunt tăiate. Dacă narcisele sunt apoi puse în vază împreună cu alte flori de primăvară, trebuie să se piardă.citește șiNarcise și lalele într-o vază - poate merge bine?Lalele și narcisele:Citeste mai mult »

Mulci plante kiwi în loc să le fertilizeze

Cereri asupra solului Kiwi se dezvoltă cel mai bine în solul bogat în nutrienți și humus, ușor acid, care nu ar trebui să fie prea umed și greu. Nu este recomandat un pH prea mare peste 6. Solul neutru este, de asemenea, potrivit. Solul calcaros trebuie îmbunătățit cu puțin sol de rododendron, turbă sau așchii de lemn, sol greu de argilă cu nisip. Plantele sunt sCiteste mai mult »

Scobesc un trunchi de copac - Această tehnică funcționează

instrumente necesare Există mai multe metode de scobire a unui trunchi de copac. Care dintre ele este cel mai bun depinde și de ce anume intenționați să faceți cu lemnul: ar trebui să fie condus un tunel prin întregul trunchi, astfel încât să rămână doar învelișul exterior? Sau poate doriți doar să scoateți un ciot de copac, astfel încât să poată fi umplut cu substrat și plantat? Pentru ambele proiecte Citeste mai mult »

De ce hortensia are frunze galbene?

Deficitul de azotDacă există o lipsă de azot, întreaga frunză devine de obicei galbenă. Inițial, doar frunzele mai vechi din zona inferioară a hortensiei sunt afectate, doar mai târziu frunzișul care s-a îndepărtat își schimbă culoarea. Ca rezultat, florile se pot ofili.citește șiDe ce calea are frunze galbene?De ce orhideea meCiteste mai mult »

Având grijă de Susanne cu ochii negri în mod corespunzător

Cum o udați corect pe Susanne cu ochi negri?Planta nu poate tolera uscarea completă sau prea multă umiditate. Ai grijă deSol bine drenat în aer liberOală cu o gaură mare de scurgereSol slab în ghiveciDrenaj, dacă este necesarcitește șiUn ajutor pentru alpinism pentru Susanne cu ochi negriLocația potrivită pentru Susanne cu ochi negriSusanne cu ochi negri nu înflorește - ce să faci?Lasă suprafața pCiteste mai mult »

Instalați un hotel cu insecte pe balcon

Insectele ustură? Atâta timp cât nu amenințați insectele, de exemplu prin aprinderea unui foc deschis sau deteriorarea puietului, locuitorii se comportă foarte pașnic. Este ușor posibil să locuiți alături de insecte.citește șiAceste sfaturi vor face hotelul dvs. cu insecte și mai eficientCondițiile locului pentru un hotel cu insecteUnde și când să înființezi un hotel cu insecte? Când poate fi pericCiteste mai mult »